Budućnost bez napadačkog ritma: Metropoliten slavio u "Morači"

"Plavi" prekinuli niz od četiri trijumfa u svim takmičenjima

23986 pregleda 24 reakcija 16 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Budućnost Voli je prekinula seriju od četiri pobjede, a nakon tako loše šuterske večeri teško i da je mogla da izbjegne poraz u duelu sa Metropolitenom u Evrokupu.

Francuzi su slavili u "Morači" (73:71), mada "plavi" možda i ne žale mnogo, jer su i prije ove utakmice osigurali plasman u TOP 16 fazu.

S te strane, ovaj poraz je prihvatljiv, a Budućnost pred posljednje kolo - sa Mornarom kod kuće - zna da u narednu rundu može da ode i sa druge i sa treće i sa četvrte pozicije. Zavisno od epiloga crnogorskog derbija, ali i duela Metropolitena sa Brešom u Parizu.

Timu Petra Mijovića nije nedostajalo želje, niti karaktera, ali kao da je umor zbog žestokog rasporeda (prije tri dana Budućnost je gostovala Ulmu, prije pet Crvenoj zvezdi) učinio svoje, pogotovo kada su u pitanju rješenja u napadu.

Samo jedan od 15 šuteva za tri poena je pogodila Budućnost (Melvin Edžim početkom treće četvrtine), a koliko je bila bez ideje u napadu vidi se i po broju asistencija - sedam.

Imala je i tako Budućnost šansu, ali je trojka Entonija Brauna 12 sekundi prije kraja za 70:67 usmjerila meč, pa su Francuzi u penal-završnici odbranili prednost za šesti trijumf u Evrokupu ove sezone...

Istina, i sudije su u posljednjoj sekundi izazvale konfuziju jer su prvo svirale faul nad Džastinom Kobson pri šutu za tri poena, a onda nakon odgledanog snimka tu odluku i korigovale.

Kobs, Nikola Ivanović i Vili Rid su upisali po 15 koševa, dvocifren učinak je imao i Edžim (11).

Bastijen Pino se istakao kod Metropolitena sa 15.

Bonus video: