Budućnost - Mornar: Crnogorski i regionalni derbi

Podgoričani su jedini neporaženi tim u takmičenju, Barani izgubili samo jednom

8879 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Budućnost Voli je do sada bila perfektna u ABA ligi (ima skor 6-0), Mornar je upisao samo jedan poraz - protiv Crvene zvezde u Beogradu - pa duel Podgoričana i Barana u ovom trenutku nije samo crnogorski, već pravi regionalni derbi.

Ni jedni, ni drugi ne skrivaju ambicije - Budućnost cilja titulu, Mornar (najmanje) plasman u plej-of, a večerašnji okršaj u „Morači” od 19 sati je idealna prilika za oba tima da potvrde sve što su do sada uradili u ABA takmičenju.

Budućnost i Mornar su ove sezone već odigrali jedan meč, i to u Evrokupu krajem oktobra, kada je tim Mihaila Pavićevića slavio trojkom Ajzee Vajtheda u posljednjim trenucima produžetka...

"Sredinom decembra igramo za prvo mjesto u ABA ligi. To je znak da Budućnost ima kontinuitet, a da je Mornar narastao", poručio je trener Budućnosti Petar Mijović.

Mornar je imao nekoliko dana više za pripremu, jer je posljednji meč odigrao u srijedu protiv Metropolitena.

foto: Savo Prelević

Budućnost je, s druge strane, na terenu bila prošle nedjelje (protiv Zvezde u dvorani „Aleksandar Nikolić”), pa u utorak (gostovanje Ulmu), a onda i u petak kada je u „Morači” igrala sa Metropolitenom.

"Nama će ovo biti četvrta utakmica u sedam dana, Mornar je tu u prednosti. To je veoma opasan tim, ali bićemo spremni, moramo da budemo. Želimo da još jednom pobjedom potvrdimo dosadašnje rezultate, posebno velike pobjede nad Partizanom i Crvenom zvezdom, kao i da nastavimo niz u ABA ligi", istakao je Mijović.

PAVIĆEVIĆ: NAPRAVILI SMO TIM ZA VELIKE STVARI

Mornar je prošle subote savladao Partizan u „Topolici” i to mu je sedmi trijumf u ABA ligi ove sezone.

Sada je spreman za prvi od dva crnogorska derbija u samo četiri dana, jer će se isti rivali sastati i u srijedu u Evrokupu. I taj duel ima važnost za Barane, koji još nisu obezbijedili plasman u TOP 16.

"Budućnost je odlična ekipa, sjajno ukomponovana i vođena. U prilog tome govore i rezultati. Podgoričani zaslužuju maksimalan respekt, ali i mi smo ove godine napravili ekipu sa jasnim ciljem i najvećim ambicijama. I kada želite da ih ostvarite, to možete samo velikim pobjedama protiv velikih ekipa, a to jeste Budućnost", rekao je Pavićević.

foto: Savo Prelević

Mornar je u seriji od pet trijumfa u ABA ligi.

"Poštujemo svakog protivnika, posebno ovako kvalitetnog, ali moramo da vjerujemo da možemo. Jer samo tako zaista imamo šanse da ostvarimo ono što želimo. Očekujem veliku utakmicu, žao mi je samo što neće biti navijača da uživo gledaju još jednu uzbudljivu utakmicu između Budućnosti i Mornara", poručio je Pavićević.

MORNAR SKORO TRI GODINE ČEKA NA POBJEDU

Kada su u pitanju međusobni dueli u ABA ligi, Budućnost i Mornar su se do sada sastali osam puta.

Uspješniji su Podgoričani - slavili su u šest mečeva. Barani su posljednji put pobijedili u januaru 2018. godine kada je u „Topolici” rezultat bio 87:81.

Nakon toga, „plavi” su pobjeđivali uglavnom u neizvjesnim završnicama, dok su ubjedljivo savladali velikog rivala u februaru prošle godine kada je bilo plus 31 - 102:71.

Bonus video: