Mijović: Mnogo, mnogo važna pobjeda

"Nema euforije, sedam pobjeda ne znači ništa. Nastavićemo da radimo, učimo i iz poraza i siguran sam da možemo da budemo bolji", kaže Mijović

8035 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Budućnost Voli je savladala Mornar u derbiju (81:74), to joj je sedam pobjeda u isto toliko mečeva u ABA ligi.

Trener Petar Mijović zna koliko je ovo bitan trijumf:

"Mnogo važna pobjeda u momentu kad smo na izmaku snaga. Teško je, i fizički i emotivno. Slavili smo u vrlo važnom meču, jer Mornar sa kvalitetom koji ima, i to bez Vajtheda, velika je opasnost, ne samo za nas. Imaju ogroman individualni kvalitet, imaju sistem koji je veoma nezgodan za odbranu. Dobili ono što smo željeli, zadovoljni smo", rekao je Mijović.

Napadački - Budućnost nije bila dobra, ali...

"Vidi se po procentima šuta, nismo mnogo ni šutirali. Potrošnja je velika, fali nam energije, ni protok lopte nije dobar. Ali, sve to je negdje razumljivo", dodao je Mijović.

Zoran Nikolić je bio možda i ključna figura.

"Ovo je prije svega timska pobjeda. Povezali smo redove, iskontrolisali igru jedan na jedan, skok... Nikolić? To je to - fenomenalno. Bio je značajan faktor, kao i ostali igrači. Ima kvalitete i nedostatke, a on postaje svjestan kvaliteta koji posjeduje. Nije sve u napadu, ima mnogo tih "malih" stvari koje prave razliku. Zadovoljan sam njegovom partijom, ali biću još zadovoljniji ako bude imao kontinuitet", istakao je Mijović i nastavio:

"Nema euforije, sedam pobjeda ne znači ništa. Nastavićemo da radimo, učimo i iz poraza i siguran sam da možemo da budemo bolji", zaključio je Mijović.

Bonus video: