Derbi u Moskvi, Fener i Crvena zvezda traže trijumf za izlazak iz krize

Valensija Bojana Dubljevića dočekuje Olimpijakos, Duško Ivanović sa Baskonijom gostuje Žalgirisu

2538 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Filip Roganović
Ilustracija, Foto: Filip Roganović

Evroligaši nastavljaju takmičenje po ubrzanom ritmu – ove sedmice ponovo su na programu dva kola, a danas i sjutra igraju se mečevi 14. runde.

Derbi se igra u Moskvi – CSKA dočekuje Anadolu Efes.

Moskovljani igraju u dobroj formi, vezali su osam pobjeda u takmičenju i favoriti su protiv ekipe, koju su savladali u finalu 2019. godine. Tim Dimitrisa Itudisa ima 10 pobjeda i tri poraza, dok je turska ekipa na skoru 7-6.

Osim što se na ovaj susret gleda kao na duel kandidata za novi trofej, meč je interesantan jer će na jednoj strani biti Majk Džejms, a na drugoj Šejn Larkin, dva vrhunska košarkaša, koji garantuju spektakularnu košarku. Džejms u utakmicu ulazi nakon fantastične partije protiv Himkija prošle sedmice, koja mu je donijela indeks korisnosti 51. Sa druge strane, Larkin je početak sezone propustio zbog povrede, ali je od devetog kola standardan i prosječno bilježi 15 poena po meču.

Efes će biti jači za Krunoslava Simona koji je propustio prethodna dva meča zbog povrede.

Zanimljivo će biti u Istanbulu gdje će Fenerbahče ugostiti milansku Olimpiju. Turski tim je u rezultatskoj krizi, za vikend su izgubili od Karšijake u turskom šampionatu, a ni situacija u Evroligi nije sjajna. Nalaze se na 14. mjestu sa pet pobjeda i osam poraza. Posljednji su pretrpjeli u prošlom kolu kada ih je Alba savladala čak 26 razlike (89:63). Protiv njemačkog tima vratio se Nando de Kolo, koji je bio povrijeđen, ali je ekipu Igora Kokoškova zadesio novi peh – Jan Veseli se povrijedio i biće van terena sedam do deset dana. Pod znakom pitanja je i Lorenco Braun.

Milano (7-5) u Istanbul dolazi nakon poraza od Barselone u prošlom kolu. Sa ekipom je otputovao i Serhio Rodriges, koji je propustio prethodna dva meča.

Crvena zvezda će protiv Albe tražiti prvi trijumf poslije četiri vezana poraza. Beogradski tim je u dosadašnjem dijelu sezone ostvario četiri pobjede, ima devet poraza i susret protiv njemačkog šampiona prilika je za izlazak iz krize.

Alba u Beograd stiže nakon vezanih pobjeda nad Valensijom i Fenerbahčeom.

Valensija Bojana Dubljevića će protiv Olimpijakosa pokušati da novim trijumfom ostane u vrhu, dok će drugi atinski tim, Panatinaikos ugostiti madridski Real.

Duško Ivanović sa Baskonijom gostuje Žalgirisu, dok će Barselona igrati sa Himkijem.

Najprijatnije iznenađenje, minhenski Bajern igra sa Zenitom, a kolo zatvaraju Asvel i Makabi.

Parovi:

Danas:

CSKA – Efes 18:00h

Fenerbahče – Olimpija Milano 18:45h

Crvena zvezda – Alba 19:00h

Žalgiris – Baskonija 19:00h

Panatinaikos – Real Madrid 20:00h

Sjutra:

Zenit – Bajern Minehn 17:00h

Barselona – Himki 19:00h

Olimpijakos – Valesija 20:30h

Asvel – Makabi 20:45h

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: