Panatinaikos nakon poraza od Reala: Svjedoci smo nedopustivih i ozbiljnih grešaka sudija

Tim iz Atine poražen sinoć poslije dva produžetka - 93:97

5465 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Marios Lolos
Foto: Marios Lolos

Koašrakši Panatinaikosa izgubili su sinoć od Reala 97:93 u 14. kolu Evrolige.

Meč je trajao 50 minuta, igrala su se dva produžetka, a u timu iz Atine smatraju da su presudnu ulogu u tom meču imale sudije, koji su direktni krivci za poraz "zelenih".

Pravdu su dijelili Damir Javor, Uroš Nikolić i Robert Lotermoser.

Povodom cjelokupne situacije Panatinaikos je poslao zvanično saopštenje.

„Na početku sezone, nova administracija Panatinaikosa je obećala Evroligi da će pokušati da vrati stari odnos poverenja, ali uz očuvanje klupskih interesa i istorije. Do danas smo pratili taj princip bez izuzetaka, uprkos rizičnom i nepotrebnom putovanju u Francusku koje smo morali da ispunimo, uprkos pitanjima i sumnjama koje je Evroliga iskazala prema Vladi Grčke kada je riječ o zaštiti zdravlja sportista i svih ljudi,“ navodi se u saopštenju grčkog kluba.

Kazali su da odluke sudija narušavaju ugled takmičenja.

„Bilo kako bilo, bili smo svjedoci nedopustivih i ozbiljnih grešaka sudija na našoj utakmici protiv Real Madrida, koje su nas koštale pobjede. U obavezi smo da reagujemo, poštujući našu istoriju, navijače i sponzore kluba. Nažalost, način na koji takmičenje funkcioniše posljednjih godina, uz određena ograničenja, ne postoji način da se u trenutku reaguje i ispravi greška, jedini način da reagujemo je da napišemo zvanično saopštenje. Tražili ste od nas da štitimo ligu tako što nećemo javno ispoljavati nezadovoljstva, ali opasne odluke koje donose sudije takođe narušavaju ugled i sliku evropske košarke u javnosti“.

Panatinaikos u narednom kolu, sjutra dočekuje berlinsku Albu.

Bonus video: