"Vučice" opet prejake za Orlove

Budućnost Bamax slavila i u drugoj utakmici protiv Orlova 78:57

4039 pregleda 0 komentar(a)
Patricija je uhvatila čak 16 lopti, Foto: Luka Zeković
Patricija je uhvatila čak 16 lopti, Foto: Luka Zeković

Aktuelne prvakinje WABA lige, košarkašice Budućnost Bemaksa su put ka odbrani tutule ove sezone počele u Banjoj Luci pobjedom nad Orlovima (67:46), a večeras su u 8. kolu, regionalnog takmičenja opet bile bolje od banjalučkog sastava 78:57.

Od starta su "vučice" pokazale da neće priuštiti iznenađenje gošćama iz Banjaluke, lako su domaće košarkašice dobile prvu četvrtinu 28:14, i potom su izabranice Vladana Radovića rutinski odradile posao.

Najefikasnija u pobjedničkoj ekipi bila je Mina Đorđević sa 15 poena, ali je najbolja akterka utakmice bila Patricija Bura. Ona je uz 11 poena upisala čak 16 skokova, po osam u napadu i odbrani. Dvocifrene su bile i Anđelika Mitrašinović sa 14 poena, i Nikolina Babić sa 13 poena, ali je kapitenki "vučica" nedostajao još skok za dabl dabl (devet skokova).

U poraženoj ekipi Dragana Domuzin zaustavila se na 18 poena i bila je najefikasniji akter duela, a dvocifrena je u ekipi Orlova bila još samo Tamara Rajić sa 14 poena.

"Vučice" su lider sa skorom od pet pobjeda i porazom od poena razlike na gostovanju bugarskoj Montani.

Branilac trofeja, Budućnost Bemaks slavio je i protiv Vojvodine 78:50, bugarske ekipe Beroe 78:69 i ekipe Banovići 94:46.

Banjalučanke su upisale četvrti poraz, uz dva trijumfa u dosadašnjem toku lige.

Budućnost Bemaks će u narednom 9. kolu, 28. decembra, opet biti domaćin protiv beogradskog Partizana.

.

Bonus video: