Barani žele da prekinu neugodnu tradiciju

"U dobrom smo ritmu i sa samopouzdanjem ulazimo u meč sa neugodnom ekipom iz Sremske Mitrovice", ističe trener Mornara Mihailo Pavićević.
53 pregleda 2 komentar(a)
Uroš Luković, Foto: Aba-liga.com
Uroš Luković, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 30.12.2017. 11:23h

Mega Bemax je jedna od ekipa koju košarkaši Mornara još uvijek nijesu savladali u nepune dvije sezone ABA lige. Tim iz Sremske Mitrovice je dobio oba prošlogodišnja duela, u Baru sa 87:85, a kod kuće 60:53, a slavio je i u prvom ovosezonskom duelu, na domaćem parketu, ubjedljivo sa 91:70.

Osokoljeni pobjedom protiv Partizana u Beogradu (treći trijumf u gostima ove sezone u ABA ligi, dok su lani imali jedan u čitavoj sezoni), te trijumfom na startu druge faze FIBA Evrokupa, protiv mađarskog Solnoka, izabranici Mihaila Pavićevića riješeni su da pred svojim navijačima prekinu i ovu neugodnu tradiciju…

"U jednu ruku, utakmica sa Megom je laka za pripremu, a u drugu, veoma nezgodna, jer je to mlada, poletna ekipa, sa dosta energije. Ukoliko nametnu svoj ritam, mogu da dobiju bilo koji tim. Znamo kako bi trebalo igrati protiv njih, moramo da pariramo njihovom skoku u napadu i brzoj tranziciji. Objektivno, od nas i naše igre zavisi kako će se ovaj meč odvijati. U dobrom smo ritmu i sa samopouzdanjem ulazimo u meč sa neugodnom ekipom iz Sremske Mitrovice", ističe trener Mornara.

Uoči današnjeg duela, Mornar je upisao šest pobjeda i sedam poraza, i na diobi je četvrtog mjesta (sa Partizanom, FMP-om, Zadrom i Cibonom), dok Mega Bemax ima dvije pobjede manje, i trenutno je pretposljednji na tabeli.

"U dobroj smo formi, “nabijeni” samopouzdanjem i mislim da je vrijeme da savladamo Megu u ABA ligi. To je agresivna ekipa, u kojoj dominiraju mladi igrači, ali i iskusni poput Stefana Sinoveca i Predraga Samardžiskog. Ali, mi smo i u Beogradu dokazali da smo pravi tim i da nam je mjesto u gornjem dijelu tabele u ovoj izjednačenoj ligi u kojoj svako svakog može da dobije", kaže centar Barana Uroš Luković, koji je MVP prošlog kola, pošto je protiv Partizana, bivšeg kluba ABA lige, upisao 26 poena, osam skokova, dvije asistencije i blokadu, za indeks korisnosti 40.

Današnja utakmica u “Topolici” počinje u 17 sati.

Kako je najavljeno iz barskog kluba, u čast novogodišnjih i božićnih praznika, Mornar će na poluvremenu utakmice častiti svoje navijače “atraktivnom nagradnom igrom, sa vrijednim novčanim i robnim poklonima”.

Bonus video: