Jovanović: Budućnost ima odlične crnogorske košarkaše, stranci čine pravu podršku ekipi

Mega Bemaks i Budćnost Voli sjutra (12:00h) igraju meč 11. kola ABA lige

2982 pregleda 0 komentar(a)
Jovanović, Foto: Betaphoto
Jovanović, Foto: Betaphoto

Jedan od derbija 11. kola ABA lige igra se sjutra u podne - Budućnost Voli u Beogradu gostuje Megi Bemaks.

Budućnost u Beograd putuje kao jedina neporažena ekipa u regionalnom takmičenju, a trener Mege, Vladimir Jovanović iznio je niz pohvala na račun rivala.

"Očekuje nas utakmica protiv veoma jake ekipe koja u dva takmičenja pravi dobre rezultate. U Evrokupu su već ostvarili plasman u Top 16, dok su u ABA ligi do ovog trenutka jedini neporažen tim. Napravili su veoma važne korake pošto su u Beogradu dobili oba derbija, protiv Partizana i Crvene zvezde. Dobro su izbalansirani između spoljašnje i unutrašnje linije, kao i između domaćih i stranih igrača. Imaju odlične crnogorske igrače koji čine jezgro tima, a stranci su pažljivo selektirani i čine pravu podršku ekipi. Čeka nas jako teška i intenzivna utakmica. Moramo da im odgovorimo prije svega čvrstinom u odbrani, što bi moglo da bude ključno. Ukoliko uspijemo da uspostavimo našu odbranu i da iskontrolišemo napad Budućnosti i njihov ofanzivni skok, vjerujem da ćemo uspjeti da odigramo jednu dobru utakmicu", rekao je Jovanović.

Mega je u prošlom kolu u posljednjoj sekundi izgubila od Partizana i meč dočekuje sa skorom od sedam pobjeda i tri poraza.

"Poslije za nas bolnog poraza od Partizana u posljednjim sekundama, očekuje nas još jedna veoma bitna utakmica za nas na domaćem terenu. Ekipa Budućnosti je izuzetno kvalitetan protivnik na šta ukazuje i njihov skor u ABA ligi gdje su bez izgubljene utakmice do sada. Moramo biti koncentrisani, čvrsti u odbrani i uložiti svu energiju tokom svih 40 minuta igre kako bi mogli da se borimo za pozitivan ishod na kraju", izjavio je bek Mege, Stefan Momirov.

Meč u dvorani "Ranko Žeravica" sudiće Sašo Petek, Mario Majkić i Tomislav Vovk.

Bonus video: