Budućnost tačno u podne za 8:0

Jedina neporažena ekipa ABA lige u 12 časova gostuje jednom od najtalentovanijih timova, Megi

7017 pregleda 1 komentar(a)
Nikola Ivanović poziva na oprez, Foto: Savo Prelević
Nikola Ivanović poziva na oprez, Foto: Savo Prelević

Pogled na „krnju” tabelu ABA lige mogao bi da zavara, jer trećeplasirani tim dočekuje sedmoplasirani. Gost je, ipak, favorit, ali moraće da se dobro pomuči da upiše osmu pobjedu na isto toliko mečeva u regionalnom takmičenju - Budućnost Voli u Beogradu igra sa Megom, koja ima jednak broj trijumfa, a izgubila je samo od tri ekipe koje su prošle sezone bile u Top 5. Protiv Crvene zvezde je imala šut za produžetak, od Mornara u Baru izgubila sedam razlike, a od Partizana izgubila košem Rašona Tomasa četiri sekunde prije kraja.

- Jedno od najzahtjevnijih gostovanja u ligi, zbog zahtjeva koje Mega postavlja pred vas. Izuzetno talentovana ekipa, a dodato je nekoliko igrača koji iskustvom doprinose da igra i prepoznavanje situacija budu na većem nivou - upozorava Petar Mijović.

Tim Vlade Jovanovića predvode dva buduća NBA asa, centri Marko Simonović i Filip Petrušev. Kolašinac prosječno bilježi 15,3 poena i 9,1 skok, po čemu je lider lige, dok je biser srpske košarke prvi po prosječnom indeksu (26,6) i poenima (23,1).

- Mega je jako atipična ekipa. Koristi mnogo otvoreni teren, dosta tih kontranapada otvaraju sa visokim igračima u prenosu lopte, Simonovićem i Petruševim. Koriste njihov talenat i brzinu da uđu u rane pik’en’rol situacije, što je izuzetna prednost - upozorava Mijović.

Budućnost je, ipak, ekipa stvorena za vrh ABA lige i želi da ostane neporažena na današnjem matineu (početak u 12 časova).

- Imamo svoje adute i kvalitete, ali kao u nekim jako važnim utakmicama prije ove moramo da budemo na maksimumu što se tiče fokusa i koncentracije. Naše iskustvo, ukoliko se adaptiramo na intenzitet igre, može da bude ključna prednost. Očekujem da odgovorimo na pravi način i budemo na visokom nivou, jer samo tako možemo da se nadamo pobjedi u Beogradu, koja je naš prevashodni cilj - zaključio je Mijović.

Njegov adut na terenu biće Nikola Ivanović, koji je zajedno sa Danilom Nikolićem donio jedini trofej Megi u seniorskoj konkurenciji - Kup Radivoja Koraća 2016. godine.

- Čeka nas naporan meč i mnogo rada u oba pravca. Mega vrhunski trči, ima pet igrača koji konstantno šire teren i mogu da povedu loptu u kontru. Svih 40 minuta moramo da budemo maksimalno fokusirani na individualnu odgovornost - naglasio je 26-godišnji Podgoričanin.

Bonus video: