Mornar čeka FMP, pobjeda obaveza

Barani favoriti protiv ekipe koja dijeli začelje ABA lige sa Borcem. Meč počinje u 17 časova

4960 pregleda 0 komentar(a)
Radoje Vujošević, Foto: Kk Mornar/media Pro
Radoje Vujošević, Foto: Kk Mornar/media Pro

Bliži se kraj godine, a Mornar je na mjestu koje je priželjkivao pred početak sezone - „prekomandu” u Evrokup je opravdao ulaskom u Top 16 fazu, a u ABA ligi je u zoni plej-ofa. Želi da tu ostane i jasno je da u „Topolici” ne smije da prosipa bodove, pogotovo ne protiv ekipa od kojih je bolji. Jedna od takvih je FMP, koje Barani dočekuju večeras od 17 časova.

- Razumljivo, došlo je do emotivnog pražnjenja poslije sjajnog rezultata u Evrokupu, ali nama je, ipak, prioritet ABA liga. Rezultat koji sada imamo napravili smo upravo zbog toga što smo sve utakmice shvatali na pravi način i nismo protivnike dijelili na slabije i jače - naglasio je Mihailo Pavićević.

Mornar je u srijedu savladao Budućnost Voli u Podgorici i obezbijedio prolazak u drugu fazu Evrokupa. Duel sa FMP-om bi trebalo da bude pravi uvod za iskušenja u finišu godine, kada gostuje Cedevita Olimpiji i čačanskom Borcu.

- Dolazi nam u goste ekipa koja godinama igra prepoznatljivu košarku. FMP je uvijek skup talentovanih košarkaša, koji igraju s velikom energijom. Ove godine imaju i nekoliko iskusnih igrača, prije svega Filipa Čovića, jednog od najboljih plejmejkera u ABA ligi. Moramo da budemo maksimalno fokusirani i nipošto ne smijemo da pomislimo - lako ćemo. Najteži problem biće kako da igrače psihološki pripremim da u meč uđu sa maksimalnom koncentracijom i htjenjem. Od starta moramo da nametnemo ritam i pametnom igrom ne dozvolimo FMP-u da se razigra - jasan je Pavićević.

FMP dijeli začelje sa Borcem sa skorom 2:7.

- Neće nas zavarati stanje na tabeli i samo dvije pobjede FMP-a. To je dobra ekipa, spremna da iskoristi svaku šansu. Moramo od sudijskog podbacivanja angažovano ući u duel i, po mogućnosti, već u 1. četvrtini napraviti razliku. Pobjeda protiv FMP-a bila bi dobra uvertira za dva teška gostovanja koja nas očekuju do nove godine - istakao je kapiten Radoje Vujošević.

Bonus video: