Prvi poraz Budućnosti, "plavi" bez ritma protiv Mege

Budućnost doživjela prvi poraz nakon sedam pobjeda, Mega ostvarila osmu pobjedu

22117 pregleda 62 reakcija 34 komentar(a)
Duel Edžima i Simonovića, Foto: Mega Soccerbet/Ivica Veselinov
Duel Edžima i Simonovića, Foto: Mega Soccerbet/Ivica Veselinov

Budućnost Voli više nije neporažena u ABA ligi - "plavi" su na trećem gostovanju u Beogradu, te pobjeda nad Partizanom i Crvenom zvezdom, izgubili od Mege u gostima 78:72, nakon sedam pobjeda u nizu.

Od početka je bilo jasno u kom pravcu se odvija meč. Mega je koristila svoje najjače oružje, pokretljivost i talenat visokih igrača.

Filip Petrušev je bio nezadrživ (14 poena u prvom poluvremenu), pratio ga je Marko Simonović (devet), a "plavi" i bez ofanzivnog ritma.

U prvih 10 minuta domaćin je postigao čak 27 poena, sredinom druge četvrtine bilo je 19 razlike, na kraju poluvremena ubjedljivih 46:28.

Očekivalo se da će Mega pasti u nastavku, da Budućnost ima kvalitet da reaguje, što se i dogodilo u prvom dijelu trećeg perioda.

Serijom 13:0, "plavi" su smanjili na 48:41, izgledalo je da imaju snage i za preokret, ali je domaćin uspio da se izvuče iz krize.

Poremetilo ih je isključenje nervoznog Vilija Rida, zbog izuzetno grubog faula nad Petruševim, a čini se da je "završni udarac" lideru zadao Luka Cerovina, koji je uz zvuk sirene za kraj treće četvrtine pogodio komplikovanu trojku za bezbjednih 60:49...

U posljednjem periodu Mega je čuvala prednost, odbila još jedan napad rivala - minut i deset sekundi prije kraja Budućnost smanjila na 73:67 - i ostvarila osmu pobjedu u sezoni, u kojoj ima tri poraza, od Mornara, Crvene zvezde i Partizana u veoma neizvjesnim mečevima...

Najbolji igrač meča bio je Filip Petrušev sa 23 poena i 13 skokova, Marko Simonović je upisao devet.

U Budućnosti, Melvin Edžim je postigao 22 (devet skokova), Nikola Ivanović i Džastin Kobs po 12.

"Plavi" su meč završili sa izuzetno lošim procentima šuta - 20/52 za dva, 4/17 za tri...

Bonus video: