Pavićević: Žmureći bih doveo svakog igrača FMP-a, niko nas ovako nije izmorio

Pulen je u posljednjih nekoliko utakmica ušao u sjajnu napadačku formu. Kad je tako, njega je izuzetno teško čuvati. Raduje me i povratak Nidama, koji je podsjetio na utakmice kada je blistao, on nam je potreban - istakao je Mihailo Pavićević

21200 pregleda 4 komentar(a)
Foto: KK Mornar/Media Pro
Foto: KK Mornar/Media Pro

Mornar je upisao osmu pobjedu u ABA ligi, učvrstio se u vrhu tabele, ali se namučio protiv fenjeraša, FMP-a.

Barani su meč prelomili serijom 10:0 u posljednjoj četvrtini, kojom su poveli 78:68 i na kraju slavili 84:74.

- Uključujući utakmice u Evrokupu, ne pamtim da nas je neka ekipa više izmorila nego FMP, zbog čega igrači zaslužuju čestitke. Na iskustvo smo priveli utaikmicu kraju. ne daj bože da je bila ravnopravna završnica, jer je svašta moglo biti. FMP je na dva razlike promašio tri otvorene trojke, ko zna šta bi bilo da su pogodili - rekao je Mihailo Pavićević.

Iskusni trener je još jednom napomenuo koliko cijeni klub iz Železnika.

- FMP pravi jako dobre igrače, a ujedno i rezultate. Žmureći bih uzeo svakog igrača iz FMP-a, jer znam da bih doveo školovanog košarkaša, koji će moći da odgovori svim zahtjevima. Pogledajte samo koliko u Crvenoj zvezdi ima igrača iz FMP-a.

Povezani članci

20. Decembar 2020.

Mornar u finišu slomio otpor FMP-a

„Panteri” su u Bar došli sa novim trenerom, jer je mladi Bojan Đerić naslijedio Vladimira Jovanovića.

- Pokušao sam da skrenem pažnju igračima da je FMP došao nakon promjene trenera. Želim da odam priznanje Jovanoviću, koji je godinama radio dobar posao. Ne ulazim u razloge smjene, a mladom kolegi koji ga je naslijedio želim svu sreću. Vidjeli ste sa koliko je energije vodio utakmicu. Nije mi bilo lako da sve to pratim, a 19 ofanzivnih skokova govore kako je FMP igrao večeras.

Pavićević je zadovoljan reakcijom svoje ekipe u posljednjih 20 minuta.

- U 1. poluvremenu nismo na nivou, davali smo protivniku mnogo lakih poena. U drugom smo shvatili da samo sa izuzetno čvrstom odbranom i pametnim napadom možemo do pobjede. Kvalitet i iskustvo su prevagnuli u odnosu na mladu ekipu FMP-a.

Džejkob Pulen je bio igrač utakmice sa 29 poena.

- Pulen je u posljednjih nekoliko utakmica ušao u sjajnu napadačku formu. Kad je tako, njega je izuzetno teško čuvati. Raduje me i povratak Nidama, koji je podsjetio na utakmice kada je blistao, on nam je potreban - zaključio je Pavićević.

Bonus video: