Derbi u Istanbulu, lider u Francuskoj nastavlja seriju, Zvezda u Rusiji

Real u Madridu čeka Albu, PAO protiv Makabija..

4845 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Filip Roganović
Foto: Filip Roganović

Evroligaši danas i sjutra nastavljaju takmičenje, igra se 16. kolo. a derbi je u Istanbulu, gdje Efes večeras (18:30) dočekuje Barselonu.

Biće ovo duel timova koji u meč ulaze nakon poraza u prošlom kolu. Efes je, inače, vezao tri izgubljena meča i nalazi se na desetom mjestu. Pozicija, koju u Istanbulu nijesu očekivali. Prilika za izlazak iz loše forme je večeras, ali biće teško, jer protivnik je jedna od najjačih ekipa na kontinentu. Barselona u Tursku stiže sa druge pozicije, ali je i ona u prošlom kolu kiksala i to protiv Makabija na domaćem terenu.

Današnji program otvaraju Zenit i Crvena zvezda (18:00). Begrađani su na kraju, ipak, otputovali u Rusiju, jer je samo jedan član bio zaražen koronavirusom. Slučaj je otkriven u nedjelju, a nakon jučerašnjeg novog testiranja nije bilo novozaraženih, pa su "crveno-bijeli" otišli na gostovanje.

A tamo ih čeka, uz minhenski Bajern, najprijatnije iznenađenje lige - Zenit. Rusi su u zoni plej-ofa, na sedmom su mjestu i počinje polako da se isplaćuje produžetak saradnje sa Ćavijem Paskvalom.

Lider Evrolige, CSKA gostuje Asvelu u Francuskoj (20:45) i pokušaće da nastavi niz nepobjedivosti. Panatinaikos gostuje Makabiju (20:15), a današnji program zatvaraju Real Madrid i Alba (21:00).

Danas:

Zenit - Crvena zvezda 18:00h

Efes - Barselona 18:30h

Makabi - Panatinaikos 20:15h

Asvel - CSKA 20:45h

Real Madrid - Alba 21:00h

Sjutra:

Žalgiris - Bajern Minhen 18:00h

Fenerbahče - Olimpijakos 18:45h

Olimpija Milano - Baskonija 20:45h

Valensija - Himki 21:00h

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: