Mijović: Krka je atipična ekipa, moramo da budemo konstantni u oba pravca

Budućnost Voli sjutra od 17 sati čeka tim iz Novog Mesta

4520 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Budućnost Voli sjutra od 17 sati dočekuje Krku i želi da se vrati na pobjednički put nakon poraza od Mege u nedjelju.

Tim Petra Mijovića je na Novom Beogradu i prvi put izgubio ove sezone u ABA ligi, a sada ga čeka duel sa slovenačkom ekipom.

Uloga favorita, naravno, pripada Budućnosti, ali Krka mora da se shvati ozbiljno.

"Čeka nas duel sa atipičnim protivnikom, koji je kvalitet pokazao u posljednjih nekoliko kola. Posebno protiv Partizana, gdje su bili ubjedljivi. Sigurno da Krka ima svoj kvalitet, da moramo da budemo na visini zadatka da bismo potvrdili prednost koju imamo u odnosu na njih", rekao je Mijović.

Šta može Krka?

"To je atipična ekipa koja mnogo šutira za tri poena, sa petorkama u kojima igrači veoma često mijenjaju pozicije. Krka igra sa dosta preuzimanja, agresivnog iskakanja kada brani "pik en rol", čvrsto brani reket, ima kontrolu defanzivnog skoka... Naš napad zato mora da bude na visokom nivou, nadam se i da će nam procenti šuta za tri poena biti bolji nego u nekim ranijim mečevima", istakao je Mijović.

I odbrana mora da bude na većem nivou...

"U odbrani smo napravili neke propuste u posljednjim utakmicama, kada smo primili mnogo poena u prvim četvrtinama - to je bio slučaj protiv Metropolitena, Mornara u Evrokupu i Mege. Konstantnost, koncentracija i nivo agresivnosti svih 40 minuta moraju da budu prisutni i ako bude tako, potvrićemo ulogu favorita", kaže Mijović.

I Melvin Edžim podvlači šut Krke kao najopasniji segment.

"Protiv Partizana se vidjelo koliko Krka zna da bude neugodna. Odlično šutiraju za tri poena, imaju mnogo igrača sa visokim procentima. Mi moramo da budemo fokusirani na odbranu, da izađemo na teren sa energijom. Ako bude tako, bićemo blizu pobjede", rekao je Edžim.

Budućnost u osam mečeva ima skor 7-1, Krka je na učinku 5-6, a u prošlom kolu je u Novom Mestu savladala Partizan (69:50)...

Bonus video: