Mornar gostuje u Ljubljani, Pavićević: Eventualni uspjeh bio bi veliki korak ka zacrtanom cilju

Pavićević na raspolaganju ima sve igrače, uključujući i oporavljanog Vajtheda

9523 pregleda 0 komentar(a)
Pavićević, Foto: Savo Prelević
Pavićević, Foto: Savo Prelević

Košarkaši Mornara sjutra veče (19:00) gostuju Cedevita Olimpiji u derbiju 12. kola ABA lige.

Biće to duel ekipa, koje ove sezone pretenduju na sami vrh ABA ligi. Uoči duela u "Stožicama" Mornar je treći (8-2) na tabeli, Cedevita Olimpija deseta, ali sa samo sedam odigranih mečeva (6-1).

A trener Mornara, Mihailo Pavićević očekuje težak meč protiv kvalitetnog rivala. Ističe da će njegova ekipa biti spremna i da je krajnji rezultat neizvjestan.

„Cedevita, kao i mi, pretenduje na najveći plasman i ovo je, svakako, jedan od derbija ABA lige. Sa pravom pretenduje jer su napravili odličan tim. Radi se o izuzetnoj kvalitetnoj ekipi, sastavljenoj od iskusnih, kvalitetnih igrača, koji su dobro uklopljeni od strane trenera Golemca. Digli su nivo igre, igraju jako dobro, možda u ovom trenutku i ponajbolje u ABA ligi i zaista zaslužuju svaki respekt. Nama je svaka utakmica u ABA ligi podjednako važna, a derbiji nose veću težinu i važnost. Igramo na gostujućem terenu i eventualni uspjeh bio bi veliki korak ka zacrtanom cilju. Ali, neće biti nimalo lako, čeka nas izuzetno teška, zahtjevna utakmica, moramo biti fokusirani 40 minuta na zadatke koje ćemo postaviti i samo tako možemo doći do dobrog rezultata“, upozorava Pavićević.

Period od sedam dana bez utakmica, ekipa je iskoristila da se malo osvježi pred nastavak takičenja.

„Mogu samo da ponovim: respektujemo ekipu Cedevite ali vjerujemo u svoj kvalitet. I pred ovu utakmicu rekao sam svojim igračima, kao i pred svaku drugu, da poštujemo protivnika, ali prije svega moramo da vjerujemo u svoj kvalitet i ono što radimo. Imali smo sedam dana na raspolaganju da se utreniramo, da se malo i osvježimo i mislim da ćemo biti spremni za utakmicu u Ljubljani. A rezultat je zaista vrlo teško prognozirati“, naglasio je Mihailo Pavićević.

Centar Mornara Uroš Luković ističe da je njegovoj ekipi dobro došlo sedam zajedničkih dana, u kompletnom sastavu, bez utakmica i putovanja.

„Mogli smo na miru da se pripremamo za derbi u Ljubljani i mislim da smo se dobro pripremili. Cedevita Olimpija ima samo jedan poraz i to dovoljno govori o njenoj snazi. Istina, odigrala je tri utakmice manje od nas. Mi u svaku utakmicu ulazimo sa željom da dobijemo i tako će biti i u nedjelju veče. Vidjećemo da li ćemo u tome uspjeti, ali ja sam optimista“, rekao je Luković pred put u Ljubljanu.

Trener Pavićević na raspolaganju ima sve igrače, uključujući i oporavljanog Vajtheda.

Mornar iz Ljubljane putuje u Čačak gdje ga u srijedu, 30. decembra, očekuje odloženi meč četvrtog kola ABA lige protiv domaćeg Borca.

Bonus video: