Barsa ponudila Rajsa u trejdu, Žalgiris odbio

„Blaugrana” je ponudila iskusnog plejmejkera i 250.000 eura Žalgirisu u zamjenu za Kevina Pangosa, ali su Litvanci odbili tu ponudu
1 komentar(a)
Tajris Rajs, Foto: Marca.com
Tajris Rajs, Foto: Marca.com
Ažurirano: 28.12.2017. 15:58h

Mukama Tajrisa Rajsa nema kraja.

Bivši crnogorski reprezentativac ove sezone nije odigrao nijedan meč, jer trener Barselone Sito Alonso ne računa na njega.

Katalonci su htjeli da ga se riješe više puta, a posljednji pokušaj im je propao danas. Naime, „blaugrana” je ponudila iskusnog plejmejkera i 250.000 eura Žalgirisu u zamjenu za Kevina Pangosa, ali su Litvanci odbili tu ponudu.

To javlja poznati izraelski novinar Dejvid Pik, koji Rajsa dobro poznaje iz vremena kada je nosio dres Makabija i donio mu titulu prvaka Evrope kao MVP fajnl-fora 2014. godine.

Rajs je godinu kasnije sa Himkijem osvojio Evrokup i bio najkorisniji igrač i regularnog dijela sezone i finala, ali je od tada u padu.

Lani je u dresu Barselone prosječno bilježio 13 poena u Evroligi, a 12 u ACB ligi, ali nije igrao za tim, zbog čega je Alonso odlučio da ga prebaci u drugi tim.

Pangos, s druge strane, ove sezone ima prosjek od 12 poena, dva i po skoka i 5,5 asistencija po utakmici u Evroligi i jedan je od ključnih faktora u sjajnim rezultatima tima Šarunasa Jasikevičusa.

Zbog toga i ne čudi što je „zelena šuma” odbila trejd, a Rajs će još čekati na prve minute u sezoni. Možda do smjene Alonsa...

Bonus video: