"Vučice" otputovale na dvomeč sa Partizanom

Aktuelne prvakinje WABA lige, košarkašice Budućnost Bemaksa izašle su u susret takmičenju i partizanu da obje uatkmice budu gosti u Beogradu ove sezone

4460 pregleda 1 komentar(a)
"Vučice" su lidwr WABA lige, Foto: Savo Prelević
"Vučice" su lidwr WABA lige, Foto: Savo Prelević

Košarkašice Budućnost Bemaxa otputovale su danas za Beograd, gdje će sjutra i dan kasnije odigrati dva meča sa Partizanom. "Vučice" će u ponedjeljak 28. decembra od 17 časova u dvorani "Master” igrati meč 6. kola WABA lige protiv Partizana, koji je trebalo da se odigra u Podgorici 2. decembra.

tada ej utakmica odložena jer je beogradski tim imao nekoliko igračica pozitivnih na COVID-19. U dogovoru dva kluba utakmica se igra u Beogradu, a samo dan kasnije (utorak 29. decembra, sa početkom u 16 h) dva kluba odigraće i unaprijed meč 13. kola, Partizan - Budućnost Bemax (koji je trebalo da se odigra u Beogradu 24. februara).

"Plave" su lideri WABA lige sa učinkom od pet pobjeda i poraza poenom razlike u bugarskoj Montani. dok je Partizan u tri meča ostvario jedan trijumf. "Igramo protiv ekipe Partizana, koja je ove godine podmladila sastav, ali imaju i par iskusnijih igračica, kao što je Luković na poziciji 5. Doveli su dvije mlade igračice na pozicijama 1 i 2, tu je njihov najbolji strijelac Vučković. Već tri, ćetiri utakmice u domaćem prvenstvu su odigrale sa novim trenerom Slađanom Ivićem i naravno da je drugačiji sistem, jer je donio određene novine i u fazi odbrane i u fazi napada. Uvijek postavljamo stvari tako da krajnji rezultat zavisi od nas. Nadam se da će i u ove dvije utakmice naš angažman biti na vrhunskom nivou i da ćemo praznike dočekati sa još dvije pobjede, što bi bilo jako važno - kazao je trener "vučica" Vladan Radović.

Ove sezone najveću minutažu od mlađih igračica u ekipi "vučica" ima Marija Leković, koja je definitivno novi adut Podgoričanki. Mlada Baranka sa dosta optimizma očekuje posljednja dva meča u 2020. godini.

"Očekuju nas dva meča protiv Partizana. Specifična je situacija, jer igramo dvije utakmice u dva dana, ali nadam se da ćemo opravdati ulogu favorita, da ćemo nastaviti pozitivnu seriji i samim tim godinu završiti na najbolji način", istakla je Leković.

Bonus video: