Pavićević: Velika pobjeda, 1. poluvrijeme perfektno

Tražio sam od igrača da budu fokusirani 40 minuta, ako misle da ih iznenadimo na njihovom terenu - rekao je Mihailo Pavićević

6690 pregleda 2 komentar(a)
Foto: ABA liga/Aleš Fevžer
Foto: ABA liga/Aleš Fevžer

Sasvim razumljivo, Mihailo Pavićević je u pres salu „Stožica”, nakon pobjede njegovog Mornara nad Cedevita Olimpijom (93:88), ušao sa velikim osmjehom.

- Čestitam svojim igračima na jako dobroj utakmici protiv izuzetnog rivala. Ovo je velika pobjeda, s obzirom na to da i mi i Cedevita s pravom pretendujemo na prva četiri mjesta. Sve ono što sam uoči utakmice rekao za Cedevitu i trenera Golemca nije bilo iz kurtoazije, jer rade sjajan posao i igraju odlično. Tražio sam od igrača da budu fokusirani 40 minuta, ako misle da ih iznenadimo na njihovom terenu - rekao je Pavićević.

Barani su blistali u prvih 20 minuta i u jednom trenutku imali plus 21.

- Prvo poluvrijeme smo odigrali perfektno, gotovo bez izgubljenih lopti. Bili smo mudri, čitali smo njihovu odbranu i nalazili prava rješenja. Dobro smo se organizovali i u defanzivi, znali smo šta i koga bi trebalo da branimo. Bili smo fokusirani možda i najbolje ove sezone.

Povezani članci

27. Decembar 2020.

Mornar pokorio Ljubljanu, Pulen brojao do 36

U nastavku je domaćin nekoliko puta prilazio na minus šest, ali nije mogfao bliže dok meč nije odlučen.

- U 3. četvrtinu smo ušli sa velikom prednošću, a ukazao sam igračima da će se Olimpija sigurno vratiti. Pala nam je koncentracija, ušli smo u brze šuteve i otvorili rivalu kontranapade, u čemu je veoma jak. Sustigao nas je, ali smo našli rješenje. Vratili smo se igri iz 1. poluvremena, nismo žurili, tražili smo greške u odbrani i tako poentirali.

Mornar u srijedu gostuje Borcu.

- Ovo je velika pobjeda, ali je kao i svaka druga. Već u srijedu nas težak meč sa Borcem i rekao sam igračima da su zaslužili da uživaju dok stignemo u Čačak, a onda se okrećemo sljedećoj utakmici - zaključio je Pavićević.

Trener Ljubljančana Jurica Golemac smatra da je početak riješio pitanje pobjednika.

- Čestitke Mornaru. Loše smo počeli, imali slabu energija, slab intenzitet u odbrani. Prvih pet promašenih šuteva je usmjerilo utakmicu. Kad smo počeli agresivnije da igramo prišli smo blizu, ali nismo uspjeli da prelomimo. Čestitke i mojim momcima što su se borili do kraja.

Bonus video: