Durent - Irving, tandem za velika djela, Majami se revanširao Milvokiju

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa pobijedili su San Antonio sa 121:107, na meču koji će ostati upamćen po tome što je Beki Hemon, poslije isključenja trenera Sparsa Grega Popoviča, postala prva žena koja je kao glavni trener predvodila jedan tim u NBA ligi

7575 pregleda 1 komentar(a)
Durent na meču sa Atlantom, Foto: Reuters
Durent na meču sa Atlantom, Foto: Reuters

Košarkaši Bruklina pobijedili su na svom terenu ekipu Atlante sa 145:141 i tako joj nanijeli prvi poraz u novoj sezoni NBA lige.

Bruklin je do pobjede vodio Kevin Durent koji je postigao 33 poena, uz 11 skokova i osam asistencija, a najbolje ga je pratio Kajri Irving koji je ubacio 25 poena od čega 17 u posljednjoj četvrtini. Džo Heris je dodao 23.

U redovima Atlante, Tre Jang je upisao 30 poena, 11 asistencija i šest skokova, a Džon Kolins takodje 30 poena uz deset skokova. Ni njihova partija, kao ni sjajno veče Bogdana Bogdanovića nije bilo dovoljno Atlanti, koja je prvi put od 2016. godine počela sezonu sa tri pobjede.

Srpski reprezentativac je za 29 minuta na terenu postigao šest trojki i na kraju meč završio sa 22 poena, a dodao je i četiri skoka i po jednu asistenciju i ukradenu loptu.

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa pobijedili su San Antonio sa 121:107, na meču koji će ostati upamćen po tome što je Beki Hemon, poslije isključenja trenera Sparsa Grega Popoviča, postala prva žena koja je kao glavni trener predvodila jedan tim u NBA ligi.

Lebron Džejms je svoj 36. rođendan proslavio sa 26 poena, osam asistencija i pet skokova, Denis Šruder je dodao 21, a Entoni Dejvis poen manje.

Na drugoj strani istakao se Dedžonte Marej sa 29 poena i po sedam asistencija i skokova, dok je Demar Derozan ubacio 23 poena.

Košarkaši Šarlota savladali su Dalas sa 118:99 predvođeni Lamelom Bolom i Majlsom Bridžisom koji su postigli 22, odnosno 20 poena. U redovima Dalasa, Luka Dončić je meč završio sa 12 poena.

Košarkaši Majamija revanširali su se Milvokiju za ubjedljiv poraz od 47 poena razlike i slavili su prošle noći sa 119:108. Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Goran Dragić sa 26 poena, dok je na drugoj strani najbolji bio Janis Adetokumbo koji je upisao tripl-dabl - 26 poena, 13 skokova i 10 asistencija.

Boston je upisao desetu uzastopnu pobjedu protiv Memfisa pošto je slavio sa 126:107, uz 42 poena Džejlena Brauna, dok su Los Anđeles Klipersi bili sigurni protiv Portlanda sa 128:105.

Bonus video: