Istorija na Lebronov rođendan: Prva dama na klupi NBA tima

Osim Beki Hemon, ovaj dvoboj Lejkersa i Sparsa biće upamćen i zbog Lebrona Džejmsa koji je proslavio 36. rođendan nesvakidašnjim postignućem

6851 pregleda 1 komentar(a)
Beki Hemon na sinoćnjem meču, Foto: Reuters
Beki Hemon na sinoćnjem meču, Foto: Reuters

Pobjeda Los Anđeles Lejkersa (121:107) na gostovanju kod San Antonio Sparsa ne bi bila ništa posebno, tek jedna od mnogih utakmica osnovnog dijela sezone, ali ova odigrana pretposljednjeg dana 2020. ostaće upamćena u istoriji NBA lige.

Isključenje Grega Popoviča četiri minute prije kraja druge četvrtine samo po sebi ne bi bilo ništa posebno, da za posljedicu nije imala trenutak za sva vremena, jer je mjesto glavnog trenera San Antonija do kraja dvoboja preuzela Beki Hemon i tako postala prva žena u toj ulozi.

"Nastojim da ne razmišljam o široj slici i veličini tog trenutka, jer bih teško mogla obuzdati osjećanja. Pokušavala sam motivisati momke, dovesti ih u prave pozicije. Svi učimo. Bilo bi mi draže da s terena otišli kao pobjednici", izjavila je Hemon nakon dvoboja.

"Zaslužila je to. Tu je s razlogom. Spremna je, inteligenta, momci je vrlo poštuju. Jednog dana će biti veliki tremer", pohvalio je svoju sinoćnju suparnicu trener aktuelnih NBA šampiona Frenk Vogel.

Osim Beki Hemon, ovaj dvoboj Lejkersa i Sparsa biće upamćen i zbog Lebrona Džejmsa koji je proslavio 36. rođendan nesvakidašnjim postignućem.

"Kralj Džejms" je odigrao hiljaditui utakmicu zaredom u kojoj je ubacio dvocifren broj poena predvodiši Lejkerse do pobjede sa 26 poena, osam asistencija i pet skokova.

Bonus video: