Bajić: Mornar je kandidat za titulu

Mornar i Igokea sjutra (19:00h) igraju meč 13. kola ABA lige

3598 pregleda 0 komentar(a)
Bajić, Foto: BETAPHOTO
Bajić, Foto: BETAPHOTO

Trener Igokee, Dragan Bajić poručio je uoči sjutrašnjeg meča (19:00h) protiv Mornara u "Topolici" da su Barani jedan od kandidata za titulu ABA lige.

U timu Igokee sjutra neće biti povrijeđenih Džekija Karamajkla i Dalibora Ilića, a četvrti tim na tabeli (9-2) - kako kaže trener Bajić - dodatno je poremećen odlaganjem utakmice protiv Budućnosti. Taj meč trebalo je da bude odigran 30. decembra, ali je odložen zbog koronavirusa u podgoričkoj ekipi.

„Očekuje nas jako težak meč. Ekipa Mornara zaslužuje svaku vrstu respekta, sam roster i rezultati koje postižu ove sezone govore da su jedan od najozbiljnijih kandidata za sam vrh ABA lige. Mi smo u svojim problemima, dodatno nas je poremetilo odlaganje utakmice sa Budućnosti, ritam treninga i povrede koje nas muče. Uz Jovanovića koji još nije spreman desila se povreda Karmajkla ovdje u Crnoj Gori, tako da sam lišen usluga njih dvojice za ovaj meč, znajući da je Dalibor Ilić još rovit i nije ni blizu punog kapaciteta što nam predstavlja veliki problem. Pokušaćemo na najbolji mogući način koliko smo u mogućnosti sa ovim rosterom odgovoriti favoriziranom protivniku. Ako nam se ukaže šansa siguran sam da ćemo je znati iskoristiti.“

Pohvale na račun rivala iznio je i košarkaš Igokee, Milan Vulić.

„Ovo je kao turneja gdje smo trebali da spojimo dvije utakmice sa Budućnosti i Mornarom. Usled okolnosti i situacije sa COVID-om utakmica sa Budućnosti je otkazana, pa smo se premjestili u Bar za pripremu tog meča. Mornar je izuzetno kvalitetan protivnik, popunjen na svim pozicijama, napadački nevjerovatna koja i pokazuje u prvenstvu dosadašnjim igrama i igraju fantastično, ali i mi igramo fantastično i spremićemo se maksimalno skoncentrisano i odgovorno za ovaj meč kao i za svaki do sada. Ne plašimo se nikog, idemo na pobjedu kao i u svakom meču“, rekao je Vulić.

Bonus video: