Mornar želi da preleti i Igokeu

Barani u derbiju 13. kola dočekuju tim iz Laktaša (19 sati), koji je do sada u sezoni upisao devet trijumfa i dva poraza

13342 pregleda 1 komentar(a)
Mornar bi da nastavi seriju, Foto: Savo Prelević
Mornar bi da nastavi seriju, Foto: Savo Prelević

Mornar je u vrhu ABA lige, nakon 12 mečeva ima 10 pobjeda, a apetiti Barana su posebno porasli poslije velikog trijumfa u demonstracije moći u Ljubljani prošlog vikenda u duelu sa Cedevita Olimpijom. Uslijedila je potom i rutinska pobjeda nad Borcem u Čačku, a prvi meč u 2021. tim Mihaila Pavićevića igra sa Igokeom večeras od 19 sati u „Topolici”. I biće to derbi, jer i tim iz Laktaša igra fenomenalnu košarku, pokazao je to protiv Crvene zvezde koju je deklasirao prije sedam dana...

- Prije treninga je bilo pravo praznično raspoloženje, što zbog Nove godine što zbog dvije značajne pobjede krajem decembra, ali i zbog kompletno dobre atmosfere koja vlada u klubu. Rekao sam igračima i poslije Čačka da su zaslužili da se raduju, kao i da to radovanje, nažalost, mora kratko da traje, jer nas očekuje derbi sa Igokeom - rekao je Pavićević.

Igokea ima kvalitet koji poziva Barane na mobilizaciju.

- Već u najavi sezone, u prelaznom roku, Igokea je stavila do znanja kakvi su joj ciljevi. Dovođenjem kvalitetnih igrača istakla je kandidaturu za plej-of i s pravom se tome nada. To je dokazala igrama, posebno u posljednje vrijeme, a sve je potvrdila veoma ubjedljivom pobjedom protiv Zvezde. Očekuje nas izuzetno teška utakmica u kojoj moramo da budemo maksimalno fokusirani svih 40 minuta. Igokea je ekipa sastavljena od provjerenih, iskusnih igrača i sjajno vođena od kolege Dragana Bajića, koji je dokazan trener. Pokušaćemo da igramo onako kako možemo, a kad se to desi onda izgledamo jako dobro - rekao je Pavićević.

Računajući pobjedu protiv Budućnost Volija u Evrokupu, Barani su u seriji od četiri trijumfa.

- Htjeli ne htjeli, a igrači su za to najveći krivci, podigli smo ljestvicu na najveću moguću visinu i nazad nam više nema. Da bismo tu ljetvicu preskočili, zna se šta nam je činiti - da idemo polako od utakmice do utakmice. Ali, tu nema bilo kakvih kalkulacija, u svaku ulazimo sa ciljem da dobijemo - istakao je Pavićević.

Krilo Aleksandar Lazić očekuje da ekipa pruži maksimum.

- Igokea je jako ozbiljan protivnik. Ima odlične rezultate, a mi moramo da opravdamo ulogu favorita na domaćem parketu, da damo maksimum i da ostvarimo veoma bitnu pobjedu za miran nastavak takmičenja - kazao je Lazić.

Bajić: Imamo svoje probleme, pokušaćemo da pariramo

Igokea u Bar dolazi poslije niza od pet trijumfa u regionalnom takmičenju. U 11 mečeva ima skor 9-2. Dolazi, doduše, i oslabljena, jer u sastavu nema povrijeđenih Džekija Karmajkla i Dalibora Ilića.

- Mornar zaslužuje svaku vrstu respekta, sam roster i rezultati koje postiže ove sezone govore da je jedan od najozbiljnijih kandidata za sam vrh ABA lige - rekao je trener Dragan Bajić i nastavio:

- Mi smo u svojim problemima, dodatno nas je poremetilo pomjeranje utakmice protiv Budućnosti, ritam treninga i povrede koje nas muče. Uz Jovanovića, koji još nije spreman, desila se povreda Karmajkla, tako da ih neće biti, kao ni Ilića. Pokušaćemo na najbolji mogući način, koliko smo u mogućnosti sa ovim sastavom, da odgovorimo rivalu koji je sigurno favorit. Ako nam se ukaže šansa siguran sam da ćemo znati da je iskoristimo - kazao je Bajić.

Budućnost: Još dva člana pozitivna na koronu

Još dva člana Budućnost Volija pozitivna su na koronavirus, objavio je podgorički klub. Pozitivni rezultati otkriveni su nakon testiranja 31. decembra, a dan ranije je objavljeno da su dvije osobe zaražene, zbog čega je odložen meč sa Igokeom.

Budućnost je u novembru bila desetkovan zarazom, sedmorica igrača su imala koronavirus, a sve aktivnosti su bile prekinute više od 20 dana. Po rasporedu, „plavi” su u ovom kolu ABA lige slobodni (nema meča sa Primorskom, koja je ranije istupila iz takmičenja, pa je meč registrovan 20:0).

Bonus video: