Dončić i Jokić izjednačeni, Dalas bolji od Denvera

Dalas sada ima četiri pobjede i isto toliko poraza, dok Denver ima skor 3/5

5484 pregleda 1 komentar(a)
Luka Dončić na meču sa Denverom, Foto: AP
Luka Dončić na meču sa Denverom, Foto: AP

Košarkaši Dalasa pobijedili su prošle noći posijle produžetka ekipu Denvera sa 124:117.

Nikola Jokić je donio Denveru produžetak košem uz zvuk sirene, ubacio je na kraju 38 poena uz 11 skokova i četiri asistencije, ali to nije bilo dovoljno za trijumf Nagetsa. Jedini koji je pratio Jokića bio je Džamal Marej koji je meč završio sa 21 poenom i devet asistencija.

Dalas je do pobjede vodio Luka Dončić kojem je jedan skok nedostajao za tripl-dabl učinak. On je upisao 38 poena, uključujući i četiri vezana poena u finišu produžetka, 13 asistencija i devet skokova. Dobru partiju u pobjedničkom timu je pružio i Boban Marjanović, koji je za 16 minuta na terenu upisao 12 poena i tri skoka.

Dalas sada ima četiri pobjede i isto toliko poraza, dok Denver ima skor 3/5.

Košarkaši Portlanda pobijedili su Minesotu sa 135:117 predvođeni Demijanom Lilardom koji je postigao 39 poena, ukljućujući sedam trojki.

Si Džej Mekalum je dodao 20 poena u trijumfu Blejzersa koji su u drugom poluvremenu vodili i sa 33 poena razlike, dok je Jusuf Nurkić dodao 17 poena i sedam skokova, prije nego što je Portland u četvrtoj četvrtini povukao startere na klupu.

U ekipi Minesote, koja je vezala i šesti uzastopni poraz, najbolji su bili D'Anđelo Rasel i Entoni Edvards sa po 26 poena.

Dvije noći pošto su pobjedom protiv Los Anđeles Klipersa prekinuli niz od četiri poraza, košarkaši San Antonija su prošle noći izborili još jednu pobjedu u Stejpls centru, ovaj put nad aktuelnim šampionima, Los Anđeles Lejkersima sa 118:109.

Lamarkus Oldridž je predvodio San Antonio sa 28 poena i bio je jedan od petorice dvocifrenih u pobjedničkom timu. U redovima Lejkersa koji su prekinuli niz od četiri pobjede, najbolji je bio Lebron Džejms sa 27 poena i 12 asistencija, dok je Entoni Dejvis upisao 23 poena i 10 skokova.

U preostala dva meča odigrana prošle noći, Bruklin je pobijedio trenutno vodeći tim lige, ekipu Filadelfije sa 122:109, iako je igrao bez Kajrija Irvinga i Kevina Durenta, dok je Klivlend bio bolji od Memfisa sa 94:90.

Bonus video: