Split se sprema za Budućnost: Opasnost prijeti sa svake pozicije

Još se čekaju posljednje informacije iz tabora podgoričkih "plavih", koji su juče imali zakazano gostovanje u Zadru, ali koje je u posljednji čas otkazano, jer je hrvatski tim bio u crvenom korona-alarmu

6303 pregleda 1 komentar(a)
Sa meča Budućnost - Split, Foto: SAVO PRELEVIC
Sa meča Budućnost - Split, Foto: SAVO PRELEVIC

Ukoliko sve bude kao prije dva dana - odnosno, ako novi testovi na koronavirus ne pokažu i nove slučajeve zaraze u klubu - košarkaši Budućnost Volija u subotu (19) će poslije više od osam godina igrati u Splitu.

Još se čekaju posljednje informacije iz tabora podgoričkih "plavih", koji su juče imali zakazano gostovanje u Zadru, ali koje je u posljednji čas otkazano, jer je hrvatski tim bio u crvenom korona-alarmu.

U svakom slučaju, u Dalmaciji, gradu čuvene Jugoplastike, spremaju se da dočekaju, kako kažu, jednu od najboljih ekipa u ABA ligi.

"Budućnost igra odličnu odbranu, ima najviše postignutih poena iz osvojenih lopti u defanzivi. Karakteriše ih i sjajna podjela uloga u napadu, u svakom trenutku se sve zna u njihovoj igri", kaže trener Splita Ivica Skelin, koji ističe i jake individualce.

"Imaju dva dirigenta igre, Kobsa i Ivanovića koji rade višak, Nikolić i Šehović su u stanju da pogode veliki broj šuteva, imaju odlične pojedince poput Edžima i Dela Valea. Prema tome, sa svake pozicije prijeti opasnost. Biće izuzetno teškom, moramo podignuti igru na viši nivo, pratiti njihov ritam. U odbrani moramo manje da griješimo i igramo u što većem intenzitetu", kazao je Skelin.

Budućnost je posljednji put igrala u Splitu, 1. decembra 2012. godine i izgubila 71:69. U sastavu "plavih" i tada je bio Nikola Ivanović, koji je tek stupao na najveću scenu, kao 18-godišnjak.

"Svjesni smo kvaliteta Budućnosti, koja je ponajbolja ekipa lige, gosti su favoriti, ali u ovakvim utakmicama možemo samo da dobijemo. Osnovno je da na parketu damo sve od sebe, odigramo na svom maksimumu i tada možemo da budemo mirni. Naravno, sve ćemo učiniti da pobijedimo", kazao je krilni igrač Splita Darko Bajo.

Budućnost je u prvom dijelu sezone slavila u Podgorici 84:59.

Tim Petra Mijovića ima skor 9-1 nakon deset odigranih mečeva, Split je odigrao tri meča više i ostvario četiri pobjede.

Bonus video: