Budućnost bez Mijovića u Dalmaciji, Todorović vodi ekipu

Meč Split - Budućnost igra su u subotu u 19 sati

17474 pregleda 0 komentar(a)
Dragan Apić, Foto: Savo Prelević
Dragan Apić, Foto: Savo Prelević

Košarkaši Budućnost Volija igraće sjutra u Splitu prvi meč u 2021. godini.

Nakon što se ekipa drugi put ove sezone izborila sa koronavirusom, a te otkazivanja meča u Zadru, jer je hrvatski klub imao pozitivne slučajeve, došlo je vrijeme za košarku.

"Plavi" su, ipak, oslabljeni - ekipu neče voditi Petar Mijović, ulogu prvog trenera imaće Vladimir Todorović.

"Dobra stvar u ovoj situaciji što se konačno vraćamo na teren. Ispred nas je teško gostovanje u Hrvatskoj, utakmica će se igrati u čudnim okolnostima jer smo bili spriječeni da imamo normalan trenažni proces. Igramo sa rivalom koji je respektabilan, sa dobrim domaćim terenom. Mislim da su igrači svjesni da je ispred nas zahtjevna utakmica i da će biti fokusirani. Vjerujem da ćemo dati svoj maksimum u datom trenutku i da smo spremni da dobro odigramo u Splitu", kazao je Todorović.

Budućnost je prije više od osam godina posljednji put gostovala u Splitu, a sjutrašnjeg rivala je u Podgorici u oktobru savladala ubjedljivo 84:59.

"Opet su nas zadesili problemi sa koronavirusom, pa smo propustili i određeni broj treninga. Moramo u ovom trenutku da zbijemo redove, da budemo prava ekipa i da izvučemo maksimum iz ove situacije. Važno je da izađemo fokusirani, da prebrodimo probleme i nadam se da možemo da odigramo dobro i da se vratimo u Podgoricu sa pobjedom", kazao je Dragan Apić.

Meč Split - Budućnost igra su u subotu u 19 sati.

Bonus video: