Budućnost u Splitu želi da se vrati u ritam

Podgoričani juri 10. pobjedu u regionalnom takmičenju

6302 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Poslije skoro dvije sedmice pauze, borbe sa koronavirusom, otkazanih mečeva sa Igokeom, Cedevita Olimpijom i Zadrom, Budućnost Voli može da se okrene košarci.

Prvu utakmicu u 2021. godini podgorički tim će odigrati u Splitu, večeras od 19 sati, i juri 10. pobjedu u ABA ligi u kojoj ima i jedan poraz (od Mege u Beogradu).

U sastavu Budućnosti u Dalmaciji neće biti Fedora Žugića, Petra Popovića i Vilija Rida, koji večeras odrađuje drugi i posljednji meč kazne zbog nesportskog gesta kada je protiv Mege udario Filipa Petruševa.

"Plavi" su oslabljeni i na klupi, jer ekipu neće voditi Petar Mijović, pa će ulogu prvog trenera imati Vladimir Todorović.

"Dobra stvar u ovoj situaciji je što se konačno vraćamo na teren. Ispred nas je teško gostovanje u Hrvatskoj, utakmica u čudnim okolnostima jer smo bili spriječeni da imamo normalan trenažni proces. Igramo sa rivalom koji je respektabilan, koji je posebno dobar na svom terenu i mislim da su igrači svjesni da je ispred nas zahtjevno gostovanje i da će biti fokusirani. Vjerujem da ćemo dati maksimum u datom trenutku i da smo spremni da dobro odigramo u Splitu", rekao je Todorović.

Budućnost je posljednji put u Splitu gostovanja prije više od osam godina, a večerašnjeg rivala je u Podgorici, na startu sezone, u oktobru savladala ubjedljivo - 84:59.

"Opet su nas zadesili problemi sa koronavirusom, pa smo propustili i određeni broj treninga. Moramo da zbijemo redove i da budemo prava ekipa. Važno je da izađemo fokusirani, da prebrodimo probleme i nadam se da možemo da odigramo dobro i da se vratimo u Podgoricu s pobjedom", kazao je centar Dragan Apić.

Splićani nakon 13 kola imaju četiri trijumfa, a u prošlom kolu su na Gripama poraženi od Partizana (86:74).

"Budućnost igra odličnu odbranu, ima najviše postignutih poena iz osvojenih lopti. Podgoričane karakteriše i sjajna podjela uloga u napadu, u svakom trenutku se sve zna u igri", kaže trener Splita Ivica Skelin i dodaje:

"Dirigenti igre su Džastin Kobs i Nikola Ivanović, koji prave višak, Danilo Nikolić i Suad Šehović su u stanju da pogode veliki broj šuteva, imaju odlične pojedince poput Melvina Edžima i Amedea dela Valea... Prema tome, sa svake pozicije prijeti opasnost. Biće izuzetno teško, moramo da podignemo igru na viši nivo, da pratimo ritam rivala, a da u odbrani griješimo što manje", jasan je bivši selektor Hrvatske. Ne računajući duel sa Primorskom, koji je nedavno dobio za zelenim stolom, Split je u seriji od šest poraza u regionalnom takmičenju.

Posljednji put je slavio prije dva mjeseca (8. novembra) kada je bio bolji od Cibone.

Bonus video: