Vučević: Trudim se da iz godine u godinu podignem ljestvicu, volio bih da u ligu uskoro dođe neko iz Crne Gore

"Ušao sam u desetu NBA godinu i mogu slobodno da kažem da sam veteran po stažu"

9619 pregleda 37 reakcija 4 komentar(a)
Vučević, Foto: Reuters
Vučević, Foto: Reuters

Nikola Vučević na startu sezone igra sjajno - u prosjeku postiže 22 poena, 11,1 skok i najbolji je igrač Orlanda.

Vučević igra desetu sezonu u NBA ligi - nakon jedne godine u Filadelfiji, skrasio se u Orlandu i iz sezone u sezonu igra sjajno.

“Iz godine u godinu se trudim da napravim dodatni korak naprijed i podignem ljestvicu. Prošle sezone sam igrao odlično u plej-ofu, što mi je dalo dodatnu motivaciju da nastavim tim putem i pomognem ekipi da stignemo ponovo do doigravanja. Motivacije uvijek ima. Ušao sam u desetu NBA godinu i mogu slobodno da kažem da sam veteran po stažu. Kada gledam iz ove pozicije mnogo mi je brzo prošlo vrijeme, ali mogu da igram još dugo na najvišem nivou", rekao je Vučević u intervjuu za Mozzartsport.

Baranin je iz godine u godinu napredovao.

“Osjećam se bolje nego ikad i kada pogledam na sebe kada sam imao 25 godina i sada, shvatim koliko sam napredovao, koliko sam kompletniji igrač. Iskustvo ima veliki uticaj u tome“.

Orlando trenutno ima šest pobjeda i četiri poraza u NBA ligi. Vučević kaže da je cilj plej-of.

“Nama je cilj da ponovo uđemo u plej-of, ali biće to mnogo teže nego prošle godine. Konkurencija se dosta pojačala. Atlanta je dovela Bogdana, Galinarija, Ronda, a i pre toga su imali dosta talentovano jezgro tima. S njima su dobili na iskustvu koje će mnogo da im znači za nastavak sezone. Šarlot je dovođenjem Gordona Hejvorda napravio dobar posao, da ne pričam o ostalim klubovima na istoku, Milvokiju, Bruklinu, Filadelfiji, Bostonu, Majamiju, Vašington... Biće teža sezona nego inače zbog cjelokupne situacije u svijetu, ali imamo dobru, talentovanu ekipu, sličnu kao prošle sezone što znači da nećemo morati da se uigravamo“, rekao je Vučević za Mozzartsport.

Nada se da će u NBA biti još neki košarkaš iz Crne Gore.

“Volio bih da se to dogodi uskoro, ali treba realno sagledati stvari. Mi smo mala zemlja, sa 600.000 stanovnika i s obzirom na veličinu imali smo dosta asova ovdje. Nije lako napraviti igrača s NBA perspektivom, ali vide se važni pomaci i to me čini optimističnim“.

Bonus video: