Preminuo poznati košarkaški radnik Nebojša Milošević

U 25 godina dugoj karijeri je dva puta proglašen za najboljeg košarkaša Crne Gore, a bio je i najbolji igrač grčkog prvenstva u sezoni 1988/89.
472 pregleda 0 komentar(a)
Nebojša Milošević, Foto: Google.com
Nebojša Milošević, Foto: Google.com
Ažurirano: 25.12.2017. 17:26h

Dva dana nakon 60. rođendana, nakon kratke i teške bolesti, prestalo je da kuca srce dugodišnjeg košarkaša i funkcionera Nebojše Miloševića, za koga su svi uvijek imali samo riječi hvale.

Kao 15-godišnjak je nastupao za bjelopoljsko Jedinstvo u Drugoj ligi Jugoslavije, a u 25 godina dugoj karijeri je nastupao je za Alhos iz Sarajeva, Vardu iz Višegrada, grčki Esteros i Mornar. Dva puta je proglašen za najboljeg košarkaša Crne Gore, a bio je i najbolji igrač grčkog prvenstva u sezoni 1988/89.

Po završetku karijere je bio delegat na mečevima pod organizacijom KSCG, ABA lige i FIBA, u dva mandata je biran u Predsjedništvo KSCG-a, a bio je u rukovodstvu Mornara i Jedinstva.

Otac nekadašnjih igrača Budućnosti Stevana i Nemanje Miloševića će danas biti sahranjen u Baru, gradu u kojem je živio nakon što je završio karijeru.

„Neke dječake je osvajanje titule svjetskog prvaka selekcije Jugoslavije 1970. zauvijek zarobilo u košarci, tako i Nebojšu. On je kao gimnazijalac igrao u Drugoj ligi SFRJ, a moglo bi se reći da je generacijski košarka postala jedan od trajnih vrijednosti porodice Milošević. Dvadeset pet godina trajala je Nebojšina impresivna karijera, nije mnogo pričao o njoj, ali je bio i najbolji igrač grčkog šampionata! Nebojša je kao igrač i funkcioner stasao vani, ali je sve najbolje otuda donio i ugradio u crnogorsku košarku”, rekao je na komemorativnoj sjednici član Predsjedništva KSCG i nekadašnji predsjednik Košarkaškog saveza Jugoslavije, Želimir Cerović.

Bonus video: