evrokup

Mijović: Važna pobjeda, nastavljamo borbu za četvrtfinale

"Veoma važna pobjeda na startu, nastavljamo brobu za naš novi cilj - četvrtfinale", kazao je Mijović

5300 pregleda 2 komentar(a)
Petar Mijović, Foto: Savo Prelević
Petar Mijović, Foto: Savo Prelević

Petar Mijović se vratio na klupu Budućnosti nakon preležanog koronavirusa i kraj klupe vidio možda i najbolje izdanje svog tima - "plavi" su na startu Top 16 faze Evrokupa ubjedljivo pobijedili Burg 108:80.

"Veoma važna pobjeda na startu, nastavljamo brobu za naš novi cilj - četvrtfinale", kazao je Mijović.

On je minulih dana bio udaljen od ekipe, u krevetu...

"Od svih antibiotika koje sam primio zbog upale pluće posljednji je bio najbolji i najviše je uticao da se vratim. Momci su odigrali fantastično, ja sam timom bio od sinoć i jutros, sve čestitke i zasluge idu igračima i Vladimiru Todoroviću, koji je uradio odličan posao u ovih 15 dana", kazao je Mijović.

Trener Budućnosti je objasnio sa kakvim se svim problemima sreće i njegov tim, ali i kompletna košarkaška scena.

"Mi smo ekipa koja nije gora ni od koga u prvih šest ekipa ABA lige, nije ni bolja, to je ekipa koja je napravljena da uđe u Top 16 i onda se bori za Top 8. Mi sve to ispunjavamo, kroz oscilacije koje nisu problem Budućnost, nego svih. Nismo jedina ekipa kojoj se dogodi da odigra dva loša meča, bila je takva utakmica i protiv Krke, protiv Splita. Nije lako kada se spremaš za Cedevitu Olimpiju pa saznaš da ne možeš da igraš, pa se spremamo za Zadar, pa noć uoči meča saznaš da ne možeš ni tu da igraš. A onda glavu namjestiš za Split. Ovo su okolnosti koje su otežavajuće za sve ekipe, ali standard rada daje optimizam da možemo da se izvlačimo iz loših momenata", kazao je Mijović.

On je naglasio da nema slavlja ni nakon pobjeda, ni tugovanjana nakon poraza...

"Ne vidim razlog da se prave mečevi biti ili ne biti. Mi moramo da se skupimo, da odreagujemo. Dva puta nam je zaustavljan trenažni proces, to jeste problem. Izgledamo dobro, a kad ne izgledamo ne bježimo od kritika", naglasio je Mijović.

Povratak Vilija Rida bio je veoma važan.

"Mi nismo isti sa njim i bez njega, ali svaki put kada imamo jednog ili dva igrača manje mi smo u problemu. Vili otvara prostor, omogućava lagane poene, zatvara reket, sa njim smo konstantiji u skoku, njegov povratak je od izuzetne važnosti i vjerujem da će biti još bolji".

Moguća su i pojačanja, najavio je Mijović.

"Predsjednik kluba je jako posvećen timu, živi sa timom, imamo otvorenu mogućnost da dovedemo igrača. Mislim da u ovom momentu iz ovih momaka moramo da izvlačimo maksimum, neki od njih nisu još na svom nivou i oni će nam biti pojačanja. Neću pobjeći ako se otvori nešto i dovedemo igrača koji može da donese ekstra kvalitet, ali mislim da je bolje da nastavimo sa grupom koja postavila standard rada, koja radi dobro i ponaša se dobro uhvatimo kontinuitet dobrih utakmica, nego da svaki čas nešto mijenjamo. Već smo prošli pola sezone, nije lako da se novi igrač uklapa, koliko god da je dobar i kvalitetan igrač", naglasio je Mijović.

Budućnost je bez sumnje kandidat za četvrtfinale.

"Kad napravimo dobar trening mi smo zadovoljni, a ovakve pobjede nas podižu. Mi smo na startu Evrokupa bili od šestog do 12. mjesta po kvalitetu. Virtus je favorit takmičenja, Lokomotiva je izuzetan tim, a izgubila je od Pariza kući, Unikaha je sjajna, to su ekipe koje mogu da igraju Evroligu u svakom trenuntku. Mi ćemo da se trudimo da prođemo, a onda ako uđemo među osam apsolutno sve je moguće. Tek smo na početku, imamo još pet kola, slijede nam dva vezana gostovanja - Cedeviti i Virtusu. To su jako teški i zahtjevni protivnici, mi tražimo šansu za makar jedan brejk", zaključio je Mijović.

Preporučujemo za Vas