NBA igrači dižu glas: Neću u sobu cijeli dan, bolje da ne igramo

"Ne mogu da mi narede da ostane u sobi cijeli dan. Ako je to ozbiljan predlog, bolje da ne igramo", kazao je Džordž Hil, bek Oklahome

4894 pregleda 6 komentar(a)
Džordž Hil u akciji, Foto: AP
Džordž Hil u akciji, Foto: AP

NBA liga je u panici, nakon sve većeg broja slučajeva koronavirusa u ekipama.

Četiri meča su otkazana, brojni igrači su u karantinu, što zbog pozitivnih testova, što zbog bliskih kontakata sa zaraženim osobama.

Čelnici takmičenja su dopunili kovid-protokol, koji je sada još rigorozniji, pa se igračima zabranjuje da primaju goste van ekipe u hotelskim sobama, ne smiju da napuštaju hotele osim zbog klupskih obveza, a dok su kod kuće, ne smiju da izlaze osim u hitnim slučajevima.

Koliko su košarkaši spremni da poštuju sve mjere, veliko je pitanje...

"Ne mogu da mi narede da ostane u sobi cijeli dan. Ako je to ozbiljan predlog, bolje da ne igramo", kazao je Džordž Hil, bek Oklahome.

Hil je bio inicijator bojkota tokom plej-ofa prošle sezone, kada je sezona nakratko zaustavljena zbog policijske brutalnosti prema Afro-amerikancima.

Uvedena su i nova pravila za utakmice pa igrači moraju da nose maske i na klupi i u svlačionici, a nakon utakmice ne smiju da se druže s protivničkim igračima s kojima su do tada bili na parketu.

Na udaru lige našla se zvijezda Bruklin Netsa Kajri Irving, koji je propustio nekoliko utakmica zbog ličnih razloga, ali je objavljen snimak na kojoj se on bez maske zabavlja na jednoj proslavi.

Na spornom snimku se vidi kako Irving pleše na proslavi rođendana svoje sestre bez maske. A to je kršenje protokola NBA koja zabranjuje igračima da idu u noćne klubove, barove i druga mjesta na kojima ima više od 15 osoba.

Bonus video: