Budućnost Bemaks protiv Celja, Radović: Pravi regionalni derbi

Budućnost je 2020. godinu završila kao lider sa učinkom sedam pobjeda i porazom, dok je Celje zabilježio četiri pobjede u šest odigranih mečeva

2629 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Duel košarkašica Budućnost Bemaksa i Celja je regionalni derbi, meč između ekipa koji su pretendenti za finalni turnir WABA lige, kazao je trener podgoričkog tima, Vladan Radović.

Budućnost i Celje u petak i subotu odigraće u Podgorici duele drugog i devetog kola regionalne WABA lige.

Zaostala utakmica iz prvog dijela sezone nije odigrana, jer je tim iz Slovenije zbog propisa u svojoj državi imao problem sa putovanjima.

Budućnost je 2020. godinu završila kao lider sa učinkom sedam pobjeda i porazom, dok je Celje zabilježio četiri pobjede u šest odigranih mečeva.

Radović je kazao da je predstojeći dvomeč duel sličnih ekipa.

"To je pravi regionalni derbi. Jako slične ekipe, jer ove sezone ni mi, a ni Celje, nijesmo dovodili pojačanje, već smo se opredijelili za mlađe igračice", rekao je Radović.

Analizirajući rivala mladi stručnjak na klupi podgoričkog kluba kazao je da Celje na poziciji 1 ima dvije jako mlade igračice, a na poziciji 2 njihova najbolja igračica Snežana Bogićević.

"Od iskusnijih tu je i Maruša Seničar. Na poziciji pet je Mojca Jelenc, jako talentovana petica, visoka dva metra, sa dobrim šutem. U dobrom smo ritmu i nadam se da možemo nastaviti dobar niz", rekao je Radović.

Hrvatska internacionalka u dresu Budućnosti, Patricia Bura, kazala je da su na strani njenog tima kvalitet i iskustvo.

"To moramo iskoristiti u mečevima protiv Celja. Ako uđemo u meč maksimalno koncentrisano od prvog minuta da rezultat neće izostati i da sa dvije nove pobjede možemo da napravimo dodatni iskorak ka našem cilju", rekla je Bura.

Obje utakmice biće odigrane u Bemaks areni, a počeće u 17 sati.

Bonus video: