Stotke Budućnosti i Mornara: Ohrabrujući start TOP 16 faze

"Plavi" su dali 108 poena Burgu, Mornar stao na 102 protiv Gran Kanarije

4850 pregleda 25 reakcija 0 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Budućnost Voli i Mornar su već na startu TOP 16 faze Evrokupa poslali snažnu poruku rivalima u borbi za plasman u četvrtfinale.

Pobjede nad Burgom odnosno Gran Kanarijom, način na koji su do njih stigli (posebno Budućnost) znače i da crnogorske ekipe zaista imaju razlog da vjeruju da mogu da se nađu među osam najboljih ekipa u takmičenju.

Jer, u ovoj fazi je svaki trijumf suvo zlato, kod kuće ili na strani...

Jer, u ovoj fazi je svaki trijumf suvo zlato...

Budućnost je u utorak u "Morači" dala Burgu 108 poena uz čudesne procente šuta i došla do najboljeg učinka ikada u Evrokupu.

Posljednji put su za 40 minuta "plavi" ubacili više od 100 protiv Zjelone Gore 3. decembra 2014. godine, takođe u "Morači" - rezultat je tada bio 100:85.

"Mi smo na startu Evrokupa bili od šestog do 12. mjesta po kvalitetu. Virtus je favorit takmičenja, Lokomotiva je izuzetan tim, a izgubila je od Pariza kući, Unikaha je sjajna, to su ekipe koje mogu da igraju Evroligu u svakom trenuntku. Mi ćemo da se trudimo da prođemo, a onda ako uđemo među osam apsolutno sve je moguće. Tek smo na početku, imamo još pet kola", rekao je nakon Burga trener Budućnosti Petar Mijović.

Mornar je sinoć izbrojao do 102 na Kanarima i napravio podvig, zaslužio sreću protiv favorita u finišu nakon što je u većem dijelu meča imao kontrolu.

"Način na koji smo došli do pobjede nije dobar za moje srce, ni za srca naših navijača. Bio sam zabrinut, minut prije kraja vodili smo deset razlike - govorio sam igračima da ne slave rano, jer se rezultat u košarci mijenja brzo. I vidjeli ste šta se dogodilo. Skoro smo izgubili utakmicu u kojoj smo vodili 40 minuta. Ali ovo je košarka i ovo je čini uzbudljivom", istakao je Mihailo Pavićević.

Naše timove 19. i 20. januara čekaju novi izazovi u Evrokupu.

Budućnost u utorak igra sa Cedevita Olimpijom u Ljubljani, dan kasnije rival Mornara je još jedna ekipa iz Španije - Andora u "Topolici".

Bonus video: