Mijović pred Partizan: Neće nas zavarati njihov plasman i rezultati

Košarkaši Budućnost Volija u subotu od 18 sati dočekuju Partizan u meču 15. kola ABA lige

10533 pregleda 5 komentar(a)
Petar Mijović, Foto: Savo Prelević
Petar Mijović, Foto: Savo Prelević

Poraz od Splita, pa briljantna pobjeda nad Burgom - a sada derbi.

Košarkaši Budućnost Volija u subotu od 18 sati dočekuju Partizan u meču 15. kola ABA lige.

Odavno razlika između dva velika rivala nije bila tako velika - "plavi" su na 11 mečeva doživjeli dva, a "crno-bijeli" na 14 čak sedam poraza.

To, međutim, nije realna slika razlike u kvalitetu, svjestan je trener Petar Mijović.

"Neće nas zavarati pozicija Partizana i rezultati u prethodnom periodu, posebno na gostovanjima. Kvalitet njihovog tima i stručnog štaba je mnogo veći i toga smo svjesni. To će kod nas da probudi maksimalnu pozornost i pripremu, kao i želju da pobijedimo", kazao je Mijović.

Jasno je šta donosi derbi - ako Partizan i ima neku nadu da može da dođe do plej-ofa, porazom u "Morači" bi se vjerovatno oprostio od borbe za visok plasman. Budućnost bi, s druge strane, i otpisala veliki tim, ali i učvrstila se u vrhu.

"Značajna utakmica i za nas i njih. Nadam se da ćemo biti na visini zadatka u dijelu odgovornosti, intenziteta i koncentracije i da će to biti preduslov da dobijemo utakmicu", kazao je Mijović.

Budućnost je u prvom dijelu sezone, trojkom Danila Nikolića u posljednjoj sekundi slavila nakon produžetka 101:99.

"Biće to veliki meč za nas. Prethodni meč je bio sjajan, pobijedili smo uz zvuk sirene. Partizan je čvrst tim. Moramo da izađemo čvrsto i koncentrisano, da radimo jedan za drugog i dođemo do pobjede", kazao je Vili Rid.

Bonus video: