Partizan u Podgorici, Filipovski: Da budemo konstantni u odbrani i hrabri u šutu

Utakmica Budućnost - Partizan igra se sjutra od 18 u "Morači"

3615 pregleda 1 komentar(a)
Sašo Filipovski, Foto: BETAPHOTO/KK PARTIZAN/DRAGANA STJEPANOVIC
Sašo Filipovski, Foto: BETAPHOTO/KK PARTIZAN/DRAGANA STJEPANOVIC

Trener košarkaša Partizana Sašo Filipovski rekao je danas da njegova ekipa u predstojećem meču protiv Budućnosti mora da odigra odbranu na visokom nivou, odnosno da to mora da bude konstanta u igri.

"Budućnost je odlična ekipa koja je dobro vodjena i dobro selektovana. Jezgro ekipe je ostalo isto, sa igračima koji su u sistemu više godina. Ivanović i Kobs, koji su odlični napadači sa dobrim šutem, kreatori su igre. Igrači na poziciji četiri takodje dobro šutiraju, igraju brzo, znaju da povuku ekipu u kontranapad", rekao je Filipovski za klupski sajt.

"Jasno je da nas čeka veliki izazov i teška utakmica", istakao je on.

Košarkaši Partizana gostuju u subotu ekipi Budućnosti, u utakmici 15. kola ABA lige. Partizan nakon 14 odigranih mečeva ima sedam pobjeda i isto toliko poraza, dok podgorička ekipa ima skor 9/2.

"Prije svega je potrebno da se regenerišemo nakon prethodnog meča i moramo da odigramo odbranu na visokom nivou, da nam to bude konstanta u igri jer šut uvijek može da varira. Suština je da odigramo timski i da hrabro uzimamo otvorene šuteve", rekao je Filipovski, koji neće moći da računa na Ognjena Jaramaza.

Centar Nikola Janković je pred polazak na put rekao da je Budućnost jako neugodna ekipa koja pretenduje da bude u samom vrhu ABA lige i da se bori za titulu.

"Očekuje nas teška utakmica. Budućnost je u Evrokupu pobijedila Burg sa 20 poena razlike i u dobroj je formi, ali mi tražimo svoju šansu, napredak i nastavak pobedničkog niza. Daćemo sve od sebe da upišemo još jednu pobjedu", rekao je Janković.

"Kontinuitet možemo ostvariti odbranom, a to je prošla utakmica u Evrokupu i pokazala. Kroz odbranu i timsku energiju možemo tražiti šansu za uspjeh u svim narednim mečevima", dodao je on.

Utakmica Budućnost - Partizan igra se sjutra od 18 u "Morači".

Bonus video: