Pejton o susretu sa Džordanom: Dobrodošao u NBA maleni

Pejton je izabran kao drugi pik na draftu i bio je željan dokazivanja
74 pregleda 5 komentar(a)
Geri Pejton, Foto: Twitter
Geri Pejton, Foto: Twitter
Ažurirano: 25.12.2017. 07:15h

Geri Pejton, jedan od najboljih defanzivaca u istoriji NBA i čovjek koji je bio poznat po "prozivkama" na parketu, otkrio je kako je izgledao njegov prvi susret sa Majklom Džordanom. Njihova priča počinje na predsezonskoj utakmici Sijetla sa Džordanovim Bulsima 1990. godine, piše Sportkklub.

Pejton je izabran kao drugi pik na draftu i bio je željan dokazivanja.

"Dolazim tamo kao drugi pik na draftu i ne zanima me ko je Majkl Džordan. Vidio sam ga kada sam izlazio na teren. Pomislio sam "OK, dobar je, ali ne baš toliko".

Džordan je bio na klupi tokom većeg dijela meča - nijesam shvatao da je to samo predsezona i da Džordan ne igra punom snagom tokom predsezone. Čuvao me je B.J. Armstrong. Dao sam mu 19 poena. Bio sam ruki i naravno da sam govorio svašta. Govorio sam Bi Džeju razna sr..a. Trčao sam pored klupe i govorio sr..a i Džordanu. Prekoravao sam ih pogledom. Osjećao sam se sjajno", priča Pejton.

Kasnije je došlo i do duela u regularnom dijelu NBA lige.

"Nekoliko nedelja kasnije igrali smo sa Bulsima prvi put tokom regularne sezone kod kuće u Sijetlu. Radio sam za to, čekao sam to, bio sam spreman. I naravno, svi su govorili o tome kako Bulsi i Majkl dolaze u grad. Bio sam u fazonu "OK, dao sam im 19 poena. Znam da mogu da se izborim sa Džordanom bez problema. Izašli smo na teren prije početka utakmice, svi se rukovali. Džordan se nije rukovao sa mnom. Okrenuo se ka Bi Džeju i rekao "Ostavi je....og rukija meni", i to tako da su svi čuli. Sra..e, pomislio sam, ali dobro, j..i ga, šta sad. Utakmica počinje. Preuzimam Majkla i vidim da Fil Džekson poziva akcije - četiri, pet, šest puta zaredom, sve na Majkla. I Majkl pogađa četiri, pet, šest puta zaredom. Majkl je bio na nivou za koji nijesam znao da postoji", kazao je Pejton.

Brzo je ušao uproblem sa ličnim grešakama.

"Bio sam u problemu sa ličnim greškama. Kej Si Džons me šalje na klupu. Nijesam se zapravo mnogo vraćao u igru nakon toga. Sjećam se da sam završio utakmicu bez poena, igrao sam sedam ili osam minuta. Džordan je završio sa 33 poena. Međutim, tu nije bilo gotovo. Pred kraj utakmice, sjedim na klupi i Džordan prilazi i to tačno ka meni dok meč traje. Trener stoji tu. Svi na klupi zure u njega. Gleda pravo u mene. "To što si govorio u predsezoni?"Čudna stvar je da Džordan nije bio ni ljut niti bilo šta u tom smislu. Pljunuo je svoju žvakaću gumu. "Ovo sada je stvarno. Dobrodošao u NBA, maleni", prisjeća se Pejton.

Šest godina kasnije, Sijetl je igrao finale sa Čikago Bulsima. Džordan je slavio sa 4:2, Geri Pejton je ostao bez šampionskog prstena.

Bonus video: