Budućnost bi da otpiše Partizan

"Neće nas zavarati pozicija Partizana i rezultati u prethodnom periodu", kaže Petar Mijović pred derbi u "Morači" (18 sati)

28500 pregleda 61 reakcija 18 komentar(a)
Foto: ABA
Foto: ABA

Budućnost Voli je imala gotovo savršen nastup na startu Top 16 faze Evrokupa, pobijedila je i napunila koš Burga kojem je dala 108 poena uz visoke procente šuta.

Uvertira za nastavak ABA lige i regionalni klasik nije mogla da bude bolja, iako svi večeras u "Morači" od 18 sati očekuju potpuno drugačiji meč od onog protiv Francuza - u glavni grad Crne Gore stiže Partizan, koji je lošim nastupima ove sezone i neočekivanim porazima učinio da mu maltene svaka utakmica do kraja regularnog dijela bude kvalifikaciona.

Budućnost je do sada odigrala 11 utakmica u ABA ligi, ima devet trijumfa i grabi ka plej-ofu. "Crno-bijeli" su, s druge strane, nakon 14 kola na skoru 7-7...

"Neće nas zavarati pozicija Partizana i rezultati u prethodnom periodu, posebno na gostovanjima. Kvalitet njihovog tima i stručnog štaba je mnogo veći i toga smo svjesni. To će kod nas da probudi maksimalnu pozornost i pripremu, kao i želju da pobijedimo", rekao je trener Budućnosti Petar Mijović.

Petar Mijović, KK Budućnost Voli
foto: Savo Prelević

Budućnost je u prvom dijelu sezone slavila protiv velikog rivala.

Pamti se trojka Danila Nikolića uz zvuk sirene za 101:99 u drugom produžetku fantastičnog duelu u Hali sportova "Ranko Žeravica" 10. oktobra.

"Značajna je utakmica i za nas i njih. Nadam se da ćemo biti na visini zadatka u dijelu odgovornosti, intenziteta i koncentracije i da će to biti preduslov da dobijemo utakmicu", poručio je Mijović.

Budućnost je u odličnoj seriji na domaćem terenu protiv Partizana, koji nije slavio u u Podgorici u posljednjih šest abaligaških duela. Još od marta 2014. kada je pobijedio 65:61...

"Biće ovo veliki meč. Prethodni međusobni duel je bio fenomenalan, pobijedili smo uz zvuk sirene. Partizan je čvrst tim, i mi moramo da budemo čvrsti i skoncentrisani. Da radimo jedan za drugog na oba dijela terena i da učinimo sve da dođemo do trijumfa", istakao je centar Vili Rid, koji se vraća u sastav Budućnosti nakon dva meča suspenzije.

A Partizan zna da "Morača" nije jednostavan teren za vađenje. Pogotovo za ekipu koja je gubila u Čačku, Novom Mestu, Laktašima...

"Budućnost je odlična ekipa koja je dobro vođena i dobro selektirana. Jezgro ekipe je ostalo isto, sa igračima koji su u sistemu više godina. Tu su Nikola Ivanović i Džastin Kobs, kreatori i odlični napadači sa dobrim šutem. „Četvorke” Budućnosti takođe dobro šutiraju, igraju brzo..., i jasno je da nas čeka veliki izazov", kaže trener Saša Filipovski.

Sašo Filipovski
foto: BETAPHOTO/KK PARTIZAN/DRAGANA STJEPANOVIC

I "crno-bijeli" su odlično startovali u Evrokupu - deklasirali su italijanski Trento (71:43).

"Moramo da odigramo odbranu na visokom nivou, da nam to bude konstanta u igri, jer šut uvijek može da varira. Suština je da odigramo timski i da hrabro uzimamo otvorene šuteve", dodao je slovenački stručnjak, koji ne može da računa na Ognjena Jaramaza.

Bonus video: