Mornar ne želi da se zaustavi

Barani gostuju Ciboni od 20 sati i jure sedmu pobjedu zaredom u svim takmičenjima, petu u ABA ligi

2045 pregleda 0 komentar(a)
„Da nastavimo niz”: Marko Jeremić, Foto: Eurocup
„Da nastavimo niz”: Marko Jeremić, Foto: Eurocup

Mornar je u velikoj seriji, u formi, pun samopouzdanja i na papiru je apsolutni favorit u večeranjem meču sa Cibonom u Zagrebu (20 sati).

Barani su na vrhu ABA lige, imaju šest trijumfa u nizu, a posljednji su ostvarili na evropskoj sceni, u gostima protiv jedne od najjačih španskih ekipa.

Podvig protiv Gran Kanarije (102:100) samo je potvrdio potencijal ovog tima, kojem bi najveći rival u dvorani „Dražen Petrović” mogao da bude umor od dugog puta, kao i psihičko pražnjenje nakon velikog uspjeha i sjajnog starta Top 16 faze Evrokupa.

- Sigurno nas čeka teška utakmica, takvo je svako gostovanje u ABA ligi. Poštujemo Cibonu, da ne govorimo o tradiciji tog kluba. Mi ćemo ući u utakmicu kao da je plej-of, jer nama je svaki meč veoma važan, a u drugom dijelu sezone svaki kiks je teže nadoknaditi. Za sada idemo po planu, nadam se da ćemo i u Zagrebu biti na nivou, da ćemo biti spremni i maksimalno ozbiljno shvatiti rivala - rekao je trener Mihailo Pavićević.

Mornar je na 13 mečeva stigao do skora 11-2, dok je Cibona pri dnu, sa samo tri pobjede na 11 utakmica.

- Lako smo dobili Zagrepčane u Baru, ali to je sada drugačija ekipa. Oni su tada bili u fazi pravljenja tima, sada su pojačani i mnogo opasniji - dodao je Pavićević.

Mornar je u prvom meču slavio 109:68.

- Stigli smo u Zagreb na krilima pobjede nad Gran Kanarijom, a znamo da će ovo biti mnogo teži duel od onog koji smo odigrali protiv Cibone u Baru. Ipak, u dobrom smo nizu i u u ABA ligi i Evrokupu i imamo namjeru da ga nastavimo. Jednostavno, moramo da iskoristimo pobjedničku atmosferu u ekipi - poručio je bek Barana Marko Jeremić.

U Ciboni ne kriju koliko poštuju sve što radi Mornar.

- Mornar svake godine grabi velikim koracima ka vrhu regionalne lige. Pokazao je da i u Evrokupu može da ima značajnu ulogu, a sve prvenstveno zahvaljujući braći Pavićević koji vode taj klub i koji su dosegli respektabilan nivo organizacije i snage same organizacije. O njihovom kvalitetu je bespredmetno razgovarati, a imaju možda i najjači spoljnju liniju u ligi, sa Pulenom, Nidamom, Vajthedom, sada je tu i Gordić - kazao je trener „cibosa” Ivan Velić.

Bonus video: