Pavićević: Idemo na 1. mjesto u ABA ligi, to je definitivno

Moj brat planira da dovedemo još jedno pojačanje, jer smo sad u igri na oba fronta. Došao je trenutak da pokušamo da napravimo što bolji rezultat - rekao je Mihailo Pavićević nakon trijumfa nad Cibonom (92:78)

21958 pregleda 259 reakcija 20 komentar(a)
Foto: Cibona/Željko Bakšaj
Foto: Cibona/Željko Bakšaj

Rutinski, lako, bez ikakvih muka, Mornar je upisao i 12. „recku“ u ABA ligi.

Barani su savladali Cibonu 92:78, a Mihailo Pavićević nakon pobjede nije okolišao - najavio je pohod na šampionski trofej.

- Uvijek kažem ono što mislim, tako je i sada - napadamo 1. mjesto u ABA ligi i uradićemo sve da to ostvarimo. U Evrokupu gledaćemo da odemo što dalje, nećemo se zadovoljiti samo plasmanom u Top 16. Imamo kvalitet da svakome izađemo na crtu, ne plašimo se apsolutno nijedne ekipe, kako u ABA ligi, tako i u Evrokupu. Igrama smo pokazali da smo na dobrom putu - poručio je 63-godišnji trener.

Nedavno je stigao Nemanja Gordić, ali tu nije kraj, jer se traži i pojačanje pod košem.

- Ovo je najjača ekipa koju smo imali. Ona je djelo našeg arhitekte, mog brata Đorđa. Ovo je grupa izuzetno talentovanih igrača, već sam u Čačku rekao da je meni kao treneru lako kad imam ovakve košarkaše, uvijek možete da izvučete novog keca iz rukava. Ali, kako stvari stoje, nećemo ostati na ovome. Moj brat planira da dovedemo još jedno pojačanje, jer smo sad u igri na oba fronta. Došao je trenutak da pokušamo da napravimo što bolji rezultat.

Duel sa Cibonom nije bio uzbudljiv.

- Zadovoljan sam pobjedom, igra je bila kakvu sam i očekivao. Imali smo izuzetno naporno putovanje do Kanarskih ostrva i nazad, zbog toga sam se plašio ovog meča. Svakom protivniku prilazimo sa istim respektom, tako i Ciboni, koja je meni omiljena, jer ima četiri-pet sjajnih talenata - Prkačina, pleja Radovčića, Gnjidića, Nakića... Svi su oni sjajni talenti i biće sjajni igrači, davanje šanse njima je pravi potez. Mi smo dozirali ekipu koliko je bilo potrebno, šansu su dobili momci koji su imali manju minutažu protiv Gran Kanarije i odigrali na visokom nivou. Svaka pobjeda u ABA ligi, pogotovo na strani, veoma je bitna za nas u borbi za sami vrh - zaključio je Pavićević.

Bonus video: