Istorijska noć Džejmsa Hardena

Džejms Harden u prvom meču po dolasku u Bruklin ispisao istoriju kluba i NBA lige

3575 pregleda 1 komentar(a)
Harden na sinoćnjem meču, Foto: Reuters
Harden na sinoćnjem meču, Foto: Reuters

Džejmsu Hardenu nije trebalo puno vremena da se privikne na novu sredinu – Brada je sinoć odigrao prvi meč po dolasku u Bruklin i već je ispisao istoriju, kako Netsa, tako i NBA lige.

U pobjedi nad Orlandom 122:115 Harden je postao prvi igrač u istoriji Netsa, koji je na debitantskom meču ostvario tripl-dabl učinak. Za 40 minuta na parketu imao je 32 poena, uz 12 skokova i 14 asistencija. Šutersko veče nije bilo za pamćenje (8/18 iz igre, 3/10 za tri), ali debi jeste.

Takođe, Harden je postao prvi košarkaš, koji je u premijernom nastupu za jedan NBA klub ostvario tripl-dabl sa preko 30 postignutih poena.

Na pitanje novinara po završetku meča kako se osjeća odgovorio je:

“Nadam se da možete da vidite po mom osmijehu i partiji koju sam odigrao. Uzbuđen sam. Ovdje je organizacija vrhunska. Moram da budem najbolja verzija sebe i dobre stvari će se desiti“, rekao je Harden poslije meča.

Još jedan istorijski podatak - postavio je rekord franšize po broju asistencija na jednoj utakmici.

“Kao što sam rekao, nisam sebičan. Sve ću uraditi da moj tim pobijedi“, poručio je po završetku susreta sa Orlandom.

Harden je jedan od sedmorice košarkaša, koji su na debiju u novoj sredini stizali do tripl-dabla. Prije njega, to je za rukom pošlo Raselu Vestbruku, Oskaru Robertsonu, Elfridu Pejtonu, Luisu Lojdu, Džonu Šumejtu i Nejtu Tarmondu.

Košarkaš je u Bruklin prešao u srijedu iz Hjustona, nije stigao da trenira sa ekipom što se možda odrazilo na devet izgubljenih lopti.

Hardena je protiv Orlanda sjajno pratio Kevin Durent, saigrač iz dana provedenih u Oklahomi. Durent je meč završio sa 42 poena, što mu je ovosezonski rekord. Kada im se priključi Kajri Irving, koji je propustio meč protiv Orlanda, Bruklin će biti paklena ekipa.

“Biće zastrašujuće kada budemo na terenu“, poručio je Harden.

Bruklin zauzima peto mjesto na Istoku sa osam pobjeda i šest poraza.

Bonus video: