Crnogorski klubovi žele da se približe plej-ofu

U Banjaluci od danas do nedjelje drugi turnir ABA 2 lige. Prvi meč igra Podgorica, koja će protiv Gorice tražiti četvrtu pobjedu

2560 pregleda 1 komentar(a)
Siti Đite i Milutin Đukanović (Lovćen) u duelu sa Milošem Koprivicom (Podgorica), Foto: ABA liga
Siti Đite i Milutin Đukanović (Lovćen) u duelu sa Milošem Koprivicom (Podgorica), Foto: ABA liga

Poslije tačno dva mjeseca pauze, ABA 2 liga se vraća na scenu. Nakon Zlatibora, na redu je „balon” u Banjaluci, a čast da otvore turnir u „Boriku”, gdje će se igrati tri kola, tj. 21 utakmica, dobili su košarkaši Podgorice.

Tim Zorana Kašćelana, koji je na srpskoj planini upisao tri pobjede i poraz, od 13 časova igraće sa Širokim. Predstavnik BiH je upisao tri poraza na Zlatiboru, a službenim rezultatom mu je dodijeljen trijumf nad Goricom, jer hrvatski tim zbog slučajeva koronavirusa tada nije mogao da putuje.

- Široki je jedna od najboljih ekipa Bosne i Hercegovine već dugi niz godina. Nije u sjajnoj formi, nema očekivane rezultate, posebno u domaćem prvenstvu. Ali, znamo da posjeduje kvalitet i sigurno da će biti motivisan da napravi mnogo bolji rezultat nego tokom prvog turnira na Zlatiboru. Daćemo sve od sebe da pobjedom otvorimo turnir u Banjaluci, to bi nam mnogo značilo za dalji tok takmičenja i uopšte sliku u ABA 2 ligi - rekao je trener Podgorice.

Od 17 časova igraće Lovćen i zemunska Mladost. Cetinjani su pretposljednji na tabeli sa skorom 1:3, a filijala Partizana je jedna od četiri ekipe koja ima po dvije pobjede i poraza.

U utorak na teren će i preostale dvije crnogorske ekipe - Sutjeska će na megdan domaćem Borcu, a lider, Studentski centar, igraće protiv debitanta Gorice. Tim Nenada Trajkovića je favorit i trebalo bi da petom pobjedom sačuva perfektan skor, a u tome će mu pomoći i iskusni centar Filip Barović. Prije četiri dana, u derbiju Prve lige, razvojni tim Budućnost Volija je rutinski savladao Podgoricu (83:64).

- Možemo da budemo zadovoljni rezultatima u ABA 2 ligi i Prvoj ligi Crne Gore. Nedostatak treninga se odrazio na igre koje smo pružali u posljednje vrijeme. Rezultati jesu dobri, ali kvalitet igre nije bio na nivou na kojem očekujemo. U Banjaluku dolazimo kao jedina neporažena ekipa, ali igraćemo protiv tri jaka protivnika Gorice, Zlatibora i MZT-a. Činjenica da nismo do sada poraženi nas čini zadovoljnim, ali nas nije opustila - istakao je direktor „studenata” Đuro Ostojić.

Nikšićani su na prvom turniru na Zlatiboru razočarali i upisali samo jedan trijumf. Nedavno su šokantno poraženi na gostovanju Primorju u Herceg Novom, ali će sve to pokušati da isprave u Banjaluci, gdje će, osim sa Borcem, igrati sa Heliosom i užičkom Slobodom.

- Doživjeli smo šok u duelu sa Primorjem, jer smo osim poraza ostali i bez plejmejkera, s obzirom na to da se poslije Koraća povrijedio i Vulević. Nakon toga smo pobijedili Ibar u derbiju i napravili dobru uvertiru za drugi turnir ABA 2, ali nam je osnovni cilj da u domaćoj ligi izborimo jedno od prva dva mjesta, koja ponovo vode u regionalno takmičenje. I pored svih problema, atmosfera u timu je odlična, a to mi uliva povjerenje da ćemo obradovati navijače Sutjeske lijepim vijestima iz Banjaluke - poručio je iskusni bek Marko Ćalić.

U ABA 2 ligi igraće se 13 kola, nakon čega će osam najboljih ekipa u četvrtfinale, a četiri najgore u plej-aut.

RASPORED CRNOGORSKIH KLUBOVA - DANAS

Široki - Podgorica 13.00

Lovćen - Mladost 17.00

UTORAK

Borac - Sutjeska 13.00

S. centar - Gorica 17.00

SRIJEDA

Spars - Lovćen 17.00

Podgorica - Mladost 21.00

ČETVRTAK

Sutjeska - Helios 21.00

PETAK

Zlatibor - S. centar 17.00

SUBOTA

Borac - Podgorica 17.00

Lovćen - Gorica 21.00

NEDJELJA

Sloboda - Sutjeska 17.00

S. centar - MZT 21.00

Bonus video: