„Studenti” traže nastavak pobjedničke serije protiv iskusnih Hrvata

„Želimo da nastavimo uspješni niz. Gorica je veoma iskusna i talentovana ekipa, koja je na 2. mjestu u Hrvatskoj, u ligi gdje učestvuju i timovi iz ABA lige. Slavila je protiv Splita i Zadra, i to nije iznenađenje, jer se u pitanju veoma kvalitetna ekipa”, istakao je Nenad Trajković

1537 pregleda 0 komentar(a)
Foto: KK Studentski centar
Foto: KK Studentski centar

U 5. kolu ABA 2 lige igraće se zanimljiv duel - na jednoj strani biće jedini tim sa stopostotnim učinkom, na drugoj debitant koji je zbog koronavirusa izgubio sva četiri meča službenim rezultatom.

U Studentskom centru se nadaju da će oba tima nakon sjutrašnje utakmice (17 časova) zadržati nule u svom skoru.

„Želimo da nastavimo uspješni niz. Gorica je veoma iskusna i talentovana ekipa, koja je na 2. mjestu u Hrvatskoj, u ligi gdje učestvuju i timovi iz ABA lige. Slavila je protiv Splita i Zadra, i to nije iznenađenje, jer se u pitanju veoma kvalitetna ekipa. Šutira 40% za tri poena i moramo probati da je usporimo, da defanzivno odgovorimo i na pik’en’rol igru i šut, kao i tranziciju, u kojoj su takođe dobri”, istakao je Nenad Trajković.

Iskusni trener je izdvojio nekoliko igrača u timu koji vodi nekada sjajni šuter Josip Sesar.

„Ukoliko uspijemo da zaustavimo njihove najbolje igrače, Mazalina, Ljubičića, Bakovića i Kovačevića, vjerujem da ćemo imati šansu za pobjedu. Imamo svojih prednosti, ispod koša prije svega. Pokušaćemo da to iskoristimo i dođemo do pete pobjede u ABA 2 ligi. Na posljednjih nekoliko utakmica u crnogorskom prvenstvu smo pobjeđivali, ali nismo igrali na najbolji način, na nivou na kojem želimo da budemo. Ukoliko popravimo te stvari, nadam se dobroj utakmici protiv Gorice”, poručio je Trajković.

Plejmejker „studenata” Igor Drobnjak će biti adut u napadu, a pogotovo u odbrani.

„Svaka utakmica u ABA 2 ligi je sjajna prilika da pokažemo koliko vrijedno radimo na treninzima. Dosadašnji dio sezone smo rezultatski odradili kako smo željeli. Očekuju nas tri teška meča u Banjaluci, a prvi protiv iskusne ekipe Gorice, koja nije učestvovala u prvom balonu zbog problema sa koronom. To je odlična ekipa, koja ima pet vezanih pobjeda u hrvatskom prvenstvu. Posljednji poraz je doživjela od Zadra. Moramo da popraviti određene djelove igre u kojima nismo blistali na posljednjim utakmicama. Ukoliko odigramo na nivou na kojem možemo, vjerujem da možemo da dođemo do nove pobjede i da ostanemo jedina neporažena ekipa”, naglasio je 20-godišnji Podgoričanin.

Bonus video: