Mornarova velika šansa, Barani nišane još jednog španskog rivala

Košarkaši Mihaila Pavićevića u 2. kolu Top 16 faze Evrokupa dočekuju Andoru (19 h)

3119 pregleda 0 komentar(a)
Marko Jeremić, Foto: Mornar/Media Pro
Marko Jeremić, Foto: Mornar/Media Pro

Otkada su 13. decembra u velikom derbiju crnogorske, a sada već i regionalne košarke, izgubili od Budućnost Volija u „Morači”, košarkaši Mornara nezadrživo hitaju ka velikim uspjesima.

Samo tri dana nakon posljednjeg poraza, Barani su baš u Podgorici savladali najvećeg rivala, ušli u Top 16 fazu Evrokupa i počeli veliku seriju pobjeda, koja traje već sedam utakmica. U tom nizu pali su i Cedevita Olimpija i Gran Kanarija u gostima, a večeras (19 časova) tim Mihaila Pavićevića ima veliku šansu da potvrdi veliki trijumf iz Las Palmasa i zakorači ka četvrtfinalu Evrokupa.

Rival u „Topolici” je Andora, koja je prije tri dana prekinula seriju od šest poraza u svim takmičenjima. Forma dva tima najbolje pokazuje ko je favorit...

- Kao i svaka španska ekipa, i Andora puno šutira za tri i opasna je u tranziciji. Sigurno je da ima kvalitet, čim je došla do ovog dijela takmičenja. Svaku ekipu ozbiljno shvatamo, tako će biti i protiv Andore. Cilj nam je da potvrdimo brejk u Las Palmasu, to nam je vjetar u leđa da nastavimo da igramo dobro - poručio je Marko Jeremić.

Mornar igra fenomenalno u posljednje vrijeme, a jedino što bi moglo da ga omete je razmišljanje o velikom derbiju za 1. mjesto ABA lige sa Crvenom zvezdom u nedjelju u Baru.

- Do sad smo uvijek išli iz utakmice u utakmicu, odatle su i došli ovi rezultati. Svaki meč nam je sada veoma bitan, prvi je najbitniji i nemamo kad da razmišljamo o onome što nas kasnije čeka. Meč sa Zvezdom, uostalom, nije ni blizu. Svi igramo dobro, pobjeđuje se, ušli smo i u Top 16, ali ne bi trebalo da se zaustavimo. Imamo još ciljeva u Evrokupu i ABA ligi - zaključio je srpski šuter.

Bonus video: