Vilijams: Samo dvije osobe znaju sve o košarci - Lebron i Željko Obradović

Amerikanac pohvalio stručnjaka sa kojim je radio u Turskoj

4285 pregleda 0 komentar(a)
Vilijams dok je nastupao za Fenerbahče, Foto: Euroleague
Vilijams dok je nastupao za Fenerbahče, Foto: Euroleague

Prethodnu sezonu američki košarkaš, Derik Vilijams proveo je u Fenerbahčeu. Nakon NBA lige i karijere u Kini, te privikavanja u Evropi, kada je godinu dana igrao u minhenskom Bajernu kod Dejana Radonjića, Vilijams je 2019. stigao na Bosfor.

A tamo ga je čekao - Željko Obradović.

"Željko Obradović je odličan trener. Zna sve o košarci i vjerovatno je najpametnija osoba koju sam upoznao. U košarci postoje dvije osobe, za koje možete da kažete da znaju sve o tom sportu - Lebron Džejms i Željko Obradović. Znaju sve o igračima svog tima, o rivalima... Kada radite sa trenerom kakav je Obradović, onda se mnogo više trudite. Zbog toga njemu pripisujem najveće zasluge za moje partije prethodne sezone. U početku ekipi nije dobro išlo, ali smo se trudili, dali smo sve od sebe da ga nasmijemo", kazao je za španske medije Vilijams.

On je u dresu Fenera prethodne sezone osvojio Kup Turske.

"Obradovićeva ljubav prema košarci je nevjerovatna. To u životu nijesam vidio. On je istovremeno i trener i učitelj. Uči vas da igrate na pravi način, sviđalo se to vama ili ne. Zbog toga ga toliko poštujem", iskren je drugi pik sa NBA drafta 2011. godine.

Amerikanac je uoči ove sezone stigao iz Fenera u Valensiju. Za španski tim u Evroligi prosječno postiže 9,8 poena.

Bonus video: