Budućnost i Cedevita konačno igraju meč u ABA ligi, Mijović: Uz određene korekcije možemo biti u igri za pobjedu

Susret u Ljubljani počinje sjutra u 19 časova

3914 pregleda 1 komentar(a)
Mijović, Foto: Savo Prelević
Mijović, Foto: Savo Prelević

Dva dana poslije meča u Evrokupu, Budućnost Voli i Cedevita Olimpija odigraće sjutra (19:00h) još jedan meč u Ljubljani.

U pitanju je utakmica petog kola ABA lige, susret koji je dva puta bio odložen zbog koronavirusa u ekipi Budućnosti.

"Plavi" su sinoć izgubili duel u TOP 16 fazi Evrokupa (74:71) - nakon velike borbe meč u "Stožicama" odlučila je jedna lopta.

"Radi se o ekipima približnog kvaliteta, koje se dobro poznaju, tako da očekujem da i sjutrašnji meč bude sličan onom koji je bio sinoć u Evrokupu. Uz određene korekcije možemo biti u igri za pobjedu, što je nama jako važno zbog nastavka ABA lige", kazao je u najavi meča trener Budućnosti, Petar Mijović, poručujući da je značajno da odgovornost i koncentracija budu na visokom nivou.

Mijović je zadovoljan kako je ekipa sinoć igrala u odbrani.

"Odbrana je u većem dijelu meča bila na dobrom nivou. Oni su pored 15 postignutih trojki, i to uz izuzetan procenat šuta za tri, ubacili 74 poena. Mi smo promašili dosta otvorenih šuteva. Protiv Cedevite je uvijek značajno da se kontroliše tranziciona odbrana, da se štiti defanzivni skok i to su neki parametri gdje moramo biti na visokom nivou ukoliko želimo da trijumfujemo sjutra veče", poručio je Mijović.

Budućnost u ABA ligi ima učinak od deset pobjeda i dva poraza. Cedevita Olimpija ima pobjedu manje od "plavih".

"Mislim da je i pored jučerašnjeg poraza bilo pozitivnih i dobrih stvari. Protivnik je ubacio 10 trojki više, ali smo uspjeli da igramo utakmicu na jednu loptu i bili blizu pobjede. Sigurno ima pozitivnih stvari koje sjutra treba ponoviti. Ukoliko to učinimo bićemo blizu pobjede", smatra košarkaš Budućnosti Luka Mitrović.

Meč će suditi Damir Javor, Uroš Obrknežević i Ivan Stefanović.

Bonus video: