"Plavi" žele revanš za poraz u Laktašima

Pobjeda protiv Igokee bila bi prava injekcija doze samopouzdanja pred odlučujući duel u Evrokupu, u srijedu u Podgorici, protiv litvanskog Litkabelisa, u kojem izabranicima Aleksandar Džikića treba pobjeda za prolaz u Top 16 fazu...
0 komentar(a)
Nikola Ivanović, Foto: Mornar/Media Pro
Nikola Ivanović, Foto: Mornar/Media Pro
Ažurirano: 23.12.2017. 14:10h

Nakon poraza u Laktašima od Igokee (98:94), 5. oktobra, u drugom kolu, krenula je serija pobjeda košarkaša Budućnost Volija u ABA ligi, koja je trajala punih devet kola.

Uspješan niz je prekinut prošlog vikenda u Zadru, a tim porazom su Podgoričani prepustili lidersku poziciji Crvenoj zvezdi, zbog slabije koš-razlike (oba tima imaju po dva poraza u 11 kola), iako su “plavi” trenutno bolji međusobno, zahvaljujući pobjedi u Beogradu, u 4. kolu.

Osim želje da se revanširaju Igokei za prvi poraz u ovogodišnjem regionalnom takmičenju, Podgoričani trijumfom žele da se što prije vrate u pobjednički ritam, koji su prekinuli u tri posljednje utakmice, u kojima su osim od Zadra, dva puta poraženi i u Evrokupu, takođe u gostima, od Galatasaraja i tijesno od Bajerna.

Pobjeda protiv Igokee bila bi prava injekcija doze samopouzdanja pred odlučujući duel u Evrokupu, u srijedu u Podgorici, protiv litvanskog Litkabelisa, u kojem izabranicima Aleksandar Džikića treba pobjeda za prolaz u Top 16 fazu...

„Pokušaćemo da na domaćem terenu vratimo Igokei za poraz u prvom dijelu. Iskusni su i neugodni, moramo da budemo oprezni. Iako nećemo igrati kompletni, ko bude igrao, očekujemo da da sve od sebe", rekao je Džikić, koji, kao na nekoliko prethodnih mečeva, ne može da računa na povrijeđene kapitena Suada Šehovića i centra Filipa Barovića.

Budućnost je u „Morači“ dobila svih šest prethodnih mečeva protiv Ikogee (na tabeli je u grupi ekipa koje imaju po pet pobjeda i sedam poraza), dok je ukupan skor u regionalnom takmičenju manje ubjedljiv – 9-4 u korist crnogorskog šampiona.

"Hoćemo da sa Igokeom poravnamo odnose u ovoj sezoni. Oni su mnogo iskusna ekipa, biće teško, jer je ovo vrlo zahtjevan period iza nas", kazao je plej Budućnost Nikola Ivanović, koji je imaju sjajnu partiju protiv Bajerna, sa 27 poena, sa samo jednim promašajem na meču.

Rikić: Niko nam ne može zabraniti da se nadamo pobjedi

Bivši centar Budućnosti, sada u Igokei, Robert Rikić, ističe da je uvjeren „u dobru igru u Podgorici“.

"To je naš prevashodni cilj, niko nam ne može zabraniti da se nadamo se pobjedi i učinićemo sve na parketu da dođemo do trijumfa. Ulogu favorita ipak prepušta timu Budućnosti, s obzirom da se radi o jednom od glavnih favorita za titulu u ABA ligi. Ipak, uoči ovog duela Budućnost je oslabljena neigranjem nekoliko važnih igrača u čemu Igokea vidi svoju šansu. Budućnost je u dosadašnjem toku lige pokazala koliko je kvalitetan tim. Međutim, poznato je imaju nekih problema sa povredama, mi ćemo to pokušati da preokrenemo u našu korist, da odigramo jaku odbranu, onako kako mi znamo i umijemo. Ako u time uspijemo, sve je moguće", rekao je Rikić.

Večerašnja utakmica u „Morači“ počinje u 21 čas. Cijena ulaznice je dva eura, a mogu se kupiti na dan utakmice, od 12 sati, na biletarnici SC „Morača“.

Bonus video: