Marinović: Budućnost, uz Mornar, igra najbolju košarku u ligi

Susret kraj Morave na programu je sjutra u 19 časova

9896 pregleda 5 komentar(a)
Marinović, Foto: BETAPHOTO
Marinović, Foto: BETAPHOTO

Nakon radnih obaveza u Ljubljani, košarkaši Budućnost Volija dolaze u Čačak na meč sa Borcem u okviru 16. kola ABA lige.

Susret kraj Morave na programu je sjutra u 19 časova, a "plavi" u Srbiju stižu nakon dva vezana poraza od Cedevita Olimpije - u utorak u Evrokupu, potom i sinoć u odloženom meču petog kola regionalnog takmičenja.

Sa druge strane, Borac nakon dvonedjeljne pauze ulazi u utakmicu - ekipa Marka Marinovića nije igrala u prošlom kolu meč sa Crvenom zvezdom, zbog obaveza Beograđana u Evroligi. Sada žele da iskoriste umor Budućnosti i ostvare pobjedu.

"Trenutno gledano, Budućnost, uz Mornar, igra najbolju košarku u ligi. Tim iz Podgorice se nalazi u odličnoj formi, u to nema sumnje. Nakon pauze zbog korone pokazali su u utakmici protiv Burga da mogu biti nezaustavljivi. U svom sastavu ima mnogo dobih igrača, ali posebno bih istakao Nikolu Ivanovića, koji je među najboljima u ABA ligi. Godinama pokazuje da može sam, kada treba, da pobijedi protivnika. Između ostalog, to je pokazao protiv Partizana. Mi se moramo pokazati u najboljem mogućem svjetlu i moramo se potruditi da budemo konkurentni. A ako nam se bude ukazala prilika u subotu veče, mi je svakako nećemo propustiti. Nemamo šta da izgubimo, a mogli bimo puno toga da dobijemo. Sve u svemu, biće ovo još jedno veliko iskustvo za igrače, ali i mene."

Budućnost je peta na tabeli sa deset pobjeda i tri poraza, dok su Čačani ove sezone četiri puta slavili i osam izgubili. U prvom meču ovih ekipa, u oktobru u Podgorici, "plavi" su trijumfovali 86:83.

"U prvom dijelu prvenstva smo odigrali jednu egal utakmicu protiv Budućnosti. Čak smo bili blizu pobjede. Smatram da je potrebno da preslikamo taj sistem u narednoj utakmici. Vjerujem da će Budućnost doći umorna u Čačak, što je dobra prilika za nas. Potrebno je da maksimalno motivisano uđemo u meč. Igramo na domaćem terenu. Iskoristili smo vrijeme koje nam je bilo na raspolaganju da se dobro pripremimo. Vjerujem da možemo da odigramo jednu dobru utakmicu i da dođemo do pobjede, a onda ćemo biti jedan korak bliže cilju, odnosno opstanku u ABA ligi", rekao je košarkaš Čačana Nemanja Todorović.

Bonus video: