Budućnost iz Ljubljane u Čačak, Mijović: Vjerujem da ćemo naći snagu i kvalitet da pobijedimo

Borac - Budućnost Voli, subota 19

6426 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Košarkaši Budućnost Volija sinoć su doživjeli treći poraz u ABA ligi, od Cedevite Olimpije, dva dana ranije od istog rivala poraženi su i u Evrokupu, pa raspoloženje pred naredni meč nije najbolje.

Već u subotu (19) je meč u Čačku, protiv Borca, treći u šest dana...

Trener Petar Mijović vjeruje da će njegov tim u petom meču u vrlo kratkom periodu naći snage da pobijedi.

"Veoma je važno da se vratimo na pobjednički kolosjek, a neće biti lako. To je atipična ekipa, talentovana, koja ima dobru sezonu, nezgodna je na svom terenu. Mi imamo peti meč u relativno kratkom vremenskom periodu, što nam otežava situaciju koja ionako nije sjajna nakon dva poraza", kazao je Mijović.

Budućnost je u utorak od Cedevite Olimpije u Evrokupu poražena u tijesnoj završnici, drugi meč je donio i drugu priču, mnogo slabije izdanje, posebno odbrambeno, uz zaista sjajne procente šuta rivala...

"Vjerujem u ove momke i ono što radimo. Vjerujem da ćemo i u važnom meču za nas, i zbog bodova i zbog situacije u kakvoj smo, naći snagu i kvalitet da pobijedimo", kazao je Mijović.

Amedeo dela Vale se još prilagođava ABA ligi, nije uhvatio konstantnu formu, igrač njegovog kvaliteta i reputacije mogao bi i morao da bude veoma značajan za ekipu.

"Biće to veoma važna utakmica, nakon dva poraza. Igrali smo protiv veoma dobrog tima Cedevite Olimpije, sada želimo da se oporavimo od poraza, da pobijedimo Borac. To je ekipa koja je neugodna i hrabro se bori, a mi moramo da uradimo sve da donesemo pobjedu kući", kazao je Italijan.

Bonus video: