Budućnost u Čačku: Pobjeda je sada obaveza

Podgoričani nakon dva vezana poraza od Cedevita Olimpije gostuju Borcu (19 sati)

8377 pregleda 1 komentar(a)
Foto: ABA
Foto: ABA

Treći poraz u ABA ligi, od Cedevita Olimpije u Ljubljani, učinio je da važnost duela Budućnost Volija protiv Borca u Čačku (19 sati) bude ogromna.

Podgoričani imaju skor 10-3, nastavljaju žestoku borbu za plasman u plej-of, a u toj borbi se trijumfi protiv ekipa iz donjeg dijela tabele (kakva je Borac) podrazumijevaju. Biće ovo za Budućnost peti meč u 12 dana...

"Veoma je važno da se vratimo na pobjednički kolosijek, a neće biti lako. Borac je atipična ekipa, talentovana, koja ima dobru sezonu i nezgodna je na svom terenu. Nama je ovo peti meč u relativno kratkom vremenskom periodu, što nam otežava situaciju koja ionako nije sjajna nakon dva poraza", rekao je trener Budućnosti Petar Mijović.

Posljednje dvije utakmice Budućnost je igrala protiv Cedevita Olimpije.

U utorak je u Evrokupu poražena u tijesnoj završnici, drugi meč je donio i drugu priču - uz mnogo slabije izdanje, posebno u odbrani, uz fenomenalne procente šuta razigranog protivnika.

Budućnost Voli - Borac
foto: ABA

"Vjerujem u ove momke i ono što radimo. Vjerujem da ćemo i u važnom meču za nas, i zbog bodova i zbog situacije u kakvoj se nalazimo, naći snagu i pokazati kvalitet za pobjedu", kazao je Mijović.

Od Amedea dela Valea se očekuje da preuzme odgovornost u napadu, pogotovo kada je sva pažnja rivala usmjerena na Džastina Kobsa, Nikolu Ivanovića...

"Igrali smo protiv veoma dobrog tima Cedevite Olimpije, sada želimo da se oporavimo od poraza, da pobijedimo Borac. To je ekipa koja je neugodna i hrabro se bori, a mi moramo da uradimo sve da upišemo trijumf", istakao je Italijan.

Borac je u dosadašnjih 12 kola zabilježio četiri trijumfa uz osam poraza. Uglavnom je gubio od favorita, ali je dva puta ove sezone pobijedio Partizan.

Budućnost Voli - Borac
foto: ABA

"Budućnost u ovom trenutku uz Mornar igra najbolju košarku u ligi. Nakon pauze zbog korone Podgoričani su protiv Burga pokazali da mogu da budu nezaustavljivi. Budućnost ima mnogo dobih igrača, ali bih posebno istakao Nikolu Ivanovića, koji je među najboljima u ABA ligi. Godinama pokazuje da kada treba može i sam da pobijedi protivnika, a to je pokazao i protiv Partizana. Moramo da se pokažemo u najboljem mogućem svjetlu i da se potrudimo da budemo konkurentni. Nemamo šta da izgubimo, a mogli bismo puno da dobijemo", rekao je trener Čačana Marko Marinović.

I prvi međusobni duel odigran u "Morači" pokazuje koliko Borac može da bude neugodan.

"Plavi" su u uzbudljivoj utakmici slavili 86:83, a gosti su imali i šut za produžetak...

Bonus video: