„Pitao sam sudije zašto prema Laziću imaju drugačiji kriterijum u ABA ligi nego u Evroligi”

Barani su u velikom problemu nakon derbija 16. kola ABA lige, jer se u 3. četvrtini povrijedio Džejkob Pulen. Najbolji igrač Mornara je danas uradio pregled koljena magnetnom rezonancom, a čeka se da doktor pročita nalaz. Ako se ispostavi da je povrijedio bilo koji od ligamenata, za njega je sezona završena...

23660 pregleda 76 reakcija 23 komentar(a)
Foto: KK Mornar/Media Pro
Foto: KK Mornar/Media Pro

Drugi put u sezoni, Mornar je vezao dva poraza.

I opet je u tom nizu bila Crvena zvezda, koja je u nedjelju veče u Baru slavila 86:78, zahvaljujući sjajnom šutu za tri poena.

Meč u „Topolici” je bio vatren, s obzirom na to da su isključeni Đorđije i Mihailo Pavićević, kao i Dejan Radonjić, a imao je i „treće poluvrijeme”, jer je pomoćni trener Barana Zoran Peruničić rekao da je utakmica više ličila na rukometnu, nego na košarkašku.

Peruničić je posebno apostrofirao previše agresivnu igru igrača sa brojem 10 (Branka Lazića) i Ognjena Dobrića, a dan kasnije slično govori i šef stručnog štaba.

„Samo sam pitao sudije kako je moguće da je Lazić statistički najgori igrač Evrolige, u kojoj oni sude, i da odmah nakon pet minuta mora iz igre zbog problema sa faulovima, a u ABA ligi je najbolji defanzivac? Ovo je jedina liga na svijetu u kojoj se favorizuje odbrambeni igrač prije napadača. Lazić čupa, gura, udara sve najbolje protivničke igrače, to je radio u duelima sa Pulenom i Vajthedom, i sve mu to prolazi”, rekao je Mihailo Pavićević za „Vijesti”.

Iskusni trener, ipak, time ne želi da umanji trijumf rivala.

„Pobjeda Zvezde je zaslužena, tu nema dileme. Trojkama je kažnjavala sve naše propuste u odbrani, a i mi smo bili brzopleti kad god bismo prišli”.

Barani su u velikom problemu nakon derbija 16. kola ABA lige, jer se u 3. četvrtini povrijedio Džejkob Pulen.

Najbolji igrač Mornara danas je uradio pregled koljena magnetnom rezonancom, a čeka se da doktor pročita nalaz. Ako se ispostavi da je povrijedio bilo koji od ligamenata, za njega je sezona završena...

Bonus video: