stradao u padu helikoptera

Prije godinu dana poginuo je Kobi Brajant

Da, sa Kobijem je umro i dio mene - rekao je kroz suze legendarni Majkl Džordan

7790 pregleda 73 reakcija 6 komentar(a)
Brajant, Foto: Twitter
Brajant, Foto: Twitter

Bio je 26. januar - u Crnoj Gori će se taj datum pamtiti po uspjehu naših vaterpolista koji su osvojili bronzu na Evropskom prvenstvu u Budimpešti pobjedom nad Hrvatskom.

Ali, na globalnom nivou, to je dan koji teško može da se zaboravi zbog smrti Kobija Brajanta i njegove kćerke Đijane.

Tog kobnog popodneva je zajedno sa njima u padu helikoptera u Los Anđelesu poginulo još sedam osoba. Na nekoliko sati, kao da je svijet stao…

- Pamtiću strast koju je taj klinac imao. Takvu nije imao niko. Kobi je želio da bude najbolji košarkaš na svijetu, a ja sam, kako sam ga sve više upoznavao, želio da postanem najbolji stariji brat na svijetu. Da, sa Kobijem je umro i dio mene - rekao je kroz suze legendarni Majkl Džordan.

Sa mjesta nesreće
Sa mjesta nesrećefoto: AP

Od Kobija i Đijane su se oprostile najveće svjetske zvijezde sporta i šou biznisa…

- Bog je znao da Kobi i Điđi ne mogu jedno bez drugog. Morao je da ih uzme oboje - izustila je Kobijeva supruga Vanesa.

O Kobijevoj karijeri se uglavnom sve zna. Legenda je Lejkersa, s kojima je osvojio pet titula, dva puta je bio MVP velikih finala. Po mnogima, legitiman je Džordanov nasljednik, a pamtiće se riječi koje je ispisao kada je odlučio da 2016. završi karijeru.

“Draga košarko, od trenutka kada sam počeo da umotavam tatine čarape i šutiram zamišljene šuteve za pobjedu u velikom “Forumu”, znao sam jednu stvar - zaljubio sam se u tebe. Ljubav je toliko duboka da sam ti dao sve, od mog uma i tijela, do duha i duše. Igrao sam kroz znoj i bol. Ne zato što sam imao izazov, već zbog tvog poziva. Radio sam sve za tebe. Jer, takve stvari radiš kada se zbog nekoga osjećaš živo kao što sam se ja osjećao zbog tebe. Ali, ne mogu opsesivno da te volim još dugo. Moje srce može da primi još udaraca, moj um može da izdrži napore. Ali, moje tijelo zna da je vrijeme za oproštaj. Biću uvijek taj klinac sa umotanim čarapama, kantom za đubre u ćošku, pet sekundi do kraja i loptom u mojim rukama. 5...4...3...2...1. Uvijek ću te voljeti, Kobi”, napisao je Brajant.